Gegar U! Mai join..

Gegar U!

Gegar U! Colours of Our Nation, A Symbol of Unity telah dilancarkan dengan objektif bagi mengumpul SEJUTA mesej perpaduan dikalangan belia Malaysia.

Kesemua mesej tersebut akan dikumpul dan dihantar kepada YAB Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi iaitu Perdana Menteri Malaysia pada 18hb Ogos 2007 iaitu 13 hari sebelum kita menyambut Kemerdekaan yang ke-50.

Gegar U! ini mempunyai satu simbol iaitu “Youth Unity Hand Symbol” dengan menggunakan bentuk tangan (tangan kanan) dengan bentuk seperti huruf Y dan U. Huruf Y memberi maksud Youth dan U pula memberi maksud Unity.

Gegar U! Symbol

Pelbagai kempen telah dijalankan bagi memastikan Gegar U! ini mencapai objektif SEJUTA mesejnya. Dan kita boleh melihat kempen – kempen dari media massa iaitu TV3 melalui iklan yang menampilkan Datin Siti Nurhaliza dan didalam iklan MYTV3.

Bagi anda yang berminat, bolehlah menghantar dipeti-peti Gegar U! yang disediakan di kampus – kampus Universiti seluruh Malaysia atau melayari laman:

 

http://www.penyayang.org.my/gegaruV2/ (Klik link)

Saya sudah menghantar mesej perpaduan, anda bila lagi? Cepat – cepat lah kerana anda mungkin memenangi hadiah jika mesej anda terpilih. (“,)

Advertisements

Posted on Julai 6, 2007, in Semasa. Bookmark the permalink. 3 Komen.

 1. nk anta mesej mcm mane..???
  bagi contoh mesej perpaduan tersebut..??
  reply kat email…
  mickey_pooh_mouse@yahoo.com

 2. @xoxo: anda boleh melawat laman web penyayang di alamat http://www.penyayang.org.my/gegaruV2/ ..pada laman web tersebut anda akan lihat satu titik biru pada setiap peristiwa..anda klik pada titik tersebut dan tinggal message anda.. 🙂

 3. Mr.Bilik Sebelah

  @xoxo: Hmm, nak contoh mesej perpaduan? Xpelah, cuma anda perlu fikirkan mesej yang berkaitan perpaduan + masyarakat + remaja + merdeka.. Buat sekreatif yang boleh ya!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: