KPM – bigwalk2007

baner bigwalk

Hmm..’jalan besar’..hehe ^_^ tu lah acara yang aku telah sertai semalam..Sabtu, 21 Julai 2007..

Post ni sepatutnya kausiapkan lebih awal tetapi apakan daya, berbagai halangan telah menyebabkan aku menghantar post ni agak lewat.. ^_^

hmm..aku cite serba sedikit la ye..kul 4.45 a.m: bangun tidur..5.00 a.m: ready tuggu bas dpn dewan besar..5.30 a.m: baru bas gerak..6.15 a.m: sampai masjid terus sembahyang subuh berjemaah lg (jemaah sendiri la bkn dgn imam masjid putrajaya)..8.15 a.m: acara baru nak mula..9.00 a.m: VVIP baru sampai dan acara pun bermula..

collagecollage

Acara bigwalk ni anjuran Kementerian Pendidikan Malaysia..semua peserta terdiri daripada murid2 sekolah rendah, sekolah menengah, cikgu2 dan kakitangan kementerian sendiri..program ni adalah bersempena bulan kecergasan kementerian pelajaran..

Cukup penat aku berjalan semalam..6km (tapi 2 die pnye jarak sebenar la aku cuma jalan 2 km je) hehehe..ape yg aku dpt..confirm la t-shirt yg aku pakai dgn goody bag yang ala kadar je 2 dan x ketinggalan aku dapat penat..hehe..sampai je institut aku sembahyang zohor pastu terus terlelap..2 la yang aku wat pada hari sabtu, 21 Julai 2007..

p/s: Mr.Bilik Sebelah jgn marah ye aku letak post ni..hehehe ^_^

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Julai 22, 2007, in Pengarang. Bookmark the permalink. 17 Komen.

  1. Mr.Bilik Sebelah

    Aku x marah kalu ko nak letak post ni.. Tapi aku marah sbb ko tak ajak aku.. Dapat baju dan goodie bag tuu.. Nak!

  2. @Mr.Bilik Sebelah: ala bro..bkn aku xnak ajak..bro kan blk gombak smlm..mcm mane nak ajak? lg 1 yg g smua bdk PPISMP sem 3..hehehe..xmalu ke nak ikt skali?๐Ÿ˜›

  3. rabeatul rukia

    gler la rep..memancut2 air mata ak tgk usaha murni ko ni.keep up..ni ak nominate kn ko tk dpt noble award..ameen

  4. @rabeatul rukia: amin..amin ya rabbalalamin..thankz rabeatul rukia atas doa anda 2.moga2 aku dpt la..hehehe๐Ÿ™‚

  5. komando kimazu

    bro hbt la ko nie,….rjn gler wt benda nie…dengan segala usaha yg telah kau taburkan nie…aq hanya mampu mengucapkan tq tanda hargai sokongan mu itu….klo ko rjn lagi lpaz nie ko bley masukkn gmbar kawan ko tu…sinah and brothers skali..huhu…

  6. @komando kimazu: thank atas komen anda en. komando kimazu..haraf maaf sy xblh nak wat benda en. komando kimazu minta..itu blh dikatakan menganggu isu sensitif org lain..harap maklum..๐Ÿ™‚

  7. Hehe..tahniah kepada en. avatar sbb sertai big walk ni..
    tapi nape cm 2km jek..bkn 6 km..xda stamina ye..hahahaha..
    agak2 la..klu date ngan gf ada x smpi 6km..hahahaha๐Ÿ™‚

  8. apsal tak ajak aku.. tak guno tul…huhu๐Ÿ˜ฆ

  9. @rean: bkn saje jln 2km..bnama pu bigwalk,pastu penganjur kata jangan lari..sy dgn kwn2 pun jalan melenggang smbl tgp2 gmbr..sbb 2 blh kmpl gmbr2 2..hehehe..bkn xde stamina..nak jalan 10 km pun xde hal tau..hehehe๐Ÿ™‚

    @al-Marbawi: jgn bersedih al-Marbawi..bkn xnak ajak..ni dah ditetapkan oleh pentadbiran institut..kalau al-Marbawi g la agaknya, al-Marbawi kena jadi tayar bas la jwbnya..dah ramai sgt..๐Ÿ˜›

  10. Hehe..bleh caya ke xda hal klu jalan 10km..ni yg rasa nk cabar ni..haha..
    jgn mrh tau..gru jek..๐Ÿ™‚

  11. @rean: hmm..xpe la..cabar la rean..kalau berani lagi jalan sekali la 10km..๐Ÿ˜›

  12. hehe..no hal pye..sy ni kuat tau..setakat jaln 10 km je..no hal pye..hehe๐Ÿ™‚

  13. @rean: ok..tapi syaratnya kalau sape give up dl kena blanje makan ye..hehehe…gurau je๐Ÿ˜›

  14. hehe..ok..sy x kisah pn..belanja mkn je kan..cpt..nk jalan kat ne..masa n tmptnya..huhu..๐Ÿ™‚

  15. @rean: bersemangat btl ye..tau la hari2 berjalan jauh2 kat u..blm tentu ada stamina lagi tau..bersyukur la kerana allah bagi kekuasaan tk berjalan jauh2 setiap hari..mana tau nnt kalau nak tnjk2 xlarat plk๐Ÿ˜›

  16. Amboi..pandainya wat statement..hehe..ye la..yela..xnak menunjuk la..hehe..
    tp xsalah kan klu kita jalan bkn dgn niat nak menunjuk2..bgs utk kesihatan n dapat kuruskan badan..betul x en. avatar..hehe๐Ÿ™‚

  17. @rean: berjalan yang ade effect utk kesihatan bile lps jalan 2 xde lakukan benda2 yang boleh mendatangkan kegemukan dalam diri..kalau hari2 ln pun, tapi hari2 makan benda2 yg xsht xgne jgk…makin xsht ade la..๐Ÿ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: