Hujan..oh..hujan

 hujan

Cuaca tidak menentu: Orang ramai diminta berwaspada

KUALA LUMPUR 22 Julai – Orang ramai terutamanya yang tinggal di kawasan rendah di seluruh negara dinasihatkan supaya berwaspada ekoran keadaan cuaca yang tidak menentu sejak kebelakangan ini.Pengarah Pusat Ramalan Cuaca Jabatan Meteorologi, Low Kow Chiew berkata, hujan lebat berserta ribut petir dan angin kencang sebelah petang dijangka berterusan di beberapa negeri di semenanjung Malaysia seperti Terengganu, selatan Pahang, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor sehingga Selasa ini. berita selanjutnya…

 hibernasi

Dah 2 3 hari hujan je kat KL ni..rasa dah macam kat Moscow la pulak ^_^.. bagi aku time hujan-hujan macam ni sedap berhibernasi je..tapi apa kan daya hari-hari pun ada kuliah pagi..kul 8 pagi dah mula kuliah..hehehe..nak tak nak kena juga la bangun untuk menghadiri kuliah..

hmm..kebiasaannya kalau musim-musim hujan ni 1 je hal yang selalu sangat ada..’demam’..kalau tak jaga-jaga senang je penyakit ni hinggap kat badan kita..hehe..kalau boleh jangan la ada di antara anda demam..hal ini kerana boleh menyebabkan orang-orang lain yang berhampiran pula terjangkit..terutama kepada kita yang tinggal di bilik-bilik sebelah.. ^_^

Untuk mengelakkan dari mudah demam:-

  1. Elakkan tubuh kita terkena hujan terutama kepala (biasa la ni)
  2. Jangan biarkan tubuh kita sejuk selalu. Kalau boleh kita makan untuk memanaskan badan atau cara-cara lain yang boleh mengekalkan suhu badan normal.
  3. Kalau rasa-rasa nak demam, cepat-cepat makan panadol.
  4. Kalau ada teman-teman yang dah demam jangan, elakkan diri anda daripada perkara-perkara yang boleh menyebabkan anda dijangkiti demam.

Untuk maklumat yang lebih lanjut berkaitan ramalan kaji cuaca, layari laman rasmi Jabatan Meteorologi Malaysia Kementerian Sains, Teknologi & Inovasi..aku sertakan laman web ni untuk membantu anda, anda dan anda yang terpaksa keluar rumah.. ^_^

Kalau aku berharap dapat berhibernasi kalau time-time hujan ni, anda pulak bagaimana?..apa yang anda gemar lakukan tim-time hujan macam ni..

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Julai 23, 2007, in Semasa. Bookmark the permalink. 9 Komen.

  1. Mr.Bilik Sebelah

    Aku suka sms dgn awex.. Time2 hujan ni wat keadaan makin romantik.. Huhuhu.. Jangan marah..

  2. @Mr.Bilik Sebelah: best jgk 2..hehehe..aktiviti yg menarik..🙂

  3. rabeatul rukia

    gler la arip..aku terharu ngn usaha ko..so men ujan yok..biase la 2 klau dmm ke btuk ke selsema ke..ok la bro..slmat berposa klau ko nk posa la

  4. rabeatul rukia

    alamk bro..lpe nk letak..ak ske mengembara dlm slimut biru..lps 2 ak dikejutkan ngn calling dr awk ak..”bang bngun,solat asar”..nmpknye pengembaraan tamat sbb lom solat..huahuahua

  5. @rabeatul rukia: wah best jugak aktiviti anda ye rabeatul rukia..nasib baik ade awek yg baik utk mengejutkan anda drpd tdo..hohohoho..😀

  6. Huhu..time ujan mmg sdp tdo la..tp btl jgk ckp mr.bilik sebelah..time ujan mmg romantik..en. avatr xnak ikut jejak lgkh mr. bilik sebelah ke..haha🙂
    hmm..lg satu..sy ske tgk air hujan dari tingkap..dpt menenagkan fikiran..cbe la ye🙂

  7. @rean: 2 ape yg Mr.Bilik Sebelah wat time hjn..xpe la..sy ni bk b’jiwa romantik..hehehe..xreti nak menilai bnd2 yg romantik ni..😛
    insyallah sy cbe..2 pun kalau rajin la..😀

  8. hehe..sy tau en avatar 2 xberjiwa romantik..bf sy pn mcm 2 jgk..hehehe🙂
    hmm..nak wat tu kena hayati tau..klu x, xdpt ketengn yg dicari🙂

  9. @rean: terima ksaih dgn info tersebut…kepada sesape yg nak cbe cari ketenangan dgn melihat hujan turun, tipsnya mestilah menghayati..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: