Cerita hujan…

Hujan lagi ^_^ ..sebab utama aku hantar post pasal hujan kerana aku siang tadi dah nak bersyukur matahari dah terbit (tapi aku tetap bersyukur la sebab matahari dah terbit) tapi cuma sekejap je..kalau ade pepatah berbunyi ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari..dah nak btl la pepatah 2..cuma hujannya petang sikit je..hehe..dan disebabkan hujan juga la jalan depan institut ni sesak..hehehe..tapi nak wat macam mana kalau ikut ramalan kaji cuaca pun, minggu ni memang hujan je..kalau tak hujan tu pun dah bersyukur.. ^_^

 keluarga+kampung

Kalau post yang sebelum ni aku dah mengajak anda bercerita tentang aktiviti yang anda dan saya gemar lakukan pada waktu hujan..kali ni aku nak cerita tentang benda apa yang aku makan waktu hujan-hujan ni..makan juga penting untuk mengekalkan suhu badan kita demi mencegah diri kita ‘dihinggap’ demam..

 kopi+biskut

Hmm..kalau hujan-hujan ni aku teringat masa aku kat kampung@rumah..ni cerita kat kampung la, kalau musim hujan-hujan macam ni mak aku rajin wat makanan..banyak jenis makanan yang mak aku wat..kadang-kadang pisang goreng, ubi rebus dll.. tu pun tengok mak aku berapa rajin la..tapi kalau dah malas mak aku wat air kopi je..pastu amik biskut cicah dengan air kopi tu..peh..masyuk tu… ^_^

hmm..kesimpulannya jangan la kita biarkan perut kita kosong terutama waktu-waktu hujan ni..jadi kalau aku dah cerita apa yang aku makan waktu-waktu hujan ni, bagaimana pula cerita versi anda? apa pula yang jiran bilik-bilki sebelah aku makan? atau ringkasnya menu waktu hujan yang ringkas dan mudah? tinggalkan cerita-cerita anda di bawah.. ^_^

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Julai 25, 2007, in Merapu Post. Bookmark the permalink. 7 Komen.

  1. Hmm..waktu hjn ni mmg sdp makn bnda2 bergoreng..haha..
    sejuk kn..al maklumla..perut pun tambah lapar..
    betul x en.avatar🙂

  2. rabeatul rukia

    wei..bro.smlm pnt la..xnk smpt nk semakkn ruang komen ko ni
    ak ske mkn ape ek..entah..
    stkat minum air panas..bosan plak..hehe..mkn biskut..dh jemu..just mkn ati sket sbb nk maen bola xpt(yo o jek)huahuahua

  3. @rean: xksh la beda bergorng or x..asalkan makanan🙂 kalau makan bubur pun sedap juak kan..hehehe..mmg la waktu2 hujan perut ni rajin je pasang lagu keroncong…🙂

    @rabeatul rukia: jgn mcm 2 bro..kalau xhuja xdpt la plk ko tido berselubung dalam bilik..hehehe..dah lari komen plk ni..🙂

  4. Hehe..betul 2..tapi bubur ni payah sikit nak buat..klu dah hjn ni mesti malas nak ke dapur..betul x🙂 tapi kan..klu hujan..perut sy xmain lagu keroncong..tp lagu rock sebab terlapau lapar..hehehe🙂

  5. @rean: kalau malas nak ke dapur, macam mane nak makan makanan yg bergrg?..kalau dah cite mls ni…nak wat air kopi cicah dengan biskut pun malas..🙂 yah la cite wat bubur..

  6. masa ujan meang sedap nak akan bakso…huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: