Relaxs sudah…

 relak la

Kalau semalam dah tegang..apa kata kalau hari ni kita relak pulak.. ^_^

hmm..akhirnya tiba juga hari Jumaat..sedar tak sedar dah seminggu kita bekerja@berkuliah..biasanya hari Jumaat dah menjadi hari permulaan untuk kita rehat terutama sebagai pelajar..(tapi bkn minggu ni sebab esok ada kelas ganti) ^_^ kalau dah cuti tu mesti la berehatkan..macam-macam kita boleh wat kalau masa cuti ni..kita juga boleh lepaskan ‘ketegangan’ yang telah kita hadapi selama 5 hari kita bekerja@berkuliah..seperti mana Mr.Bilik Sebelah kata dalam postnya “tegang” ^_^

Dalam post Mr.Bilik Sebelah, dinyatakan salah satu cara melepaskan tekanan adalah menonton cerita kartun..hmm..aku rasa berminat pulak nak cerita tentang kartun ni..jangan salah anggap..kartun bukan sekadar untuk kanak-kanak sahaja ^_^ banyak juga kartun untuk remaja seperti anime..

 katun

2.30: Adik Di 9..2.32: Nick Di 9(Go Diego Go)..3.03: Nick Di 9(Blue’s Clues)..3.30: Nick Di 9(Avatar – The Last Airbender) <=cerita faveret aku ^_^..4.03: Nick Di 9(My Life As A Teenage Robot)..4.30: Nick Di 9(The Adventures Of Jimmy)..5.00: Nick Di 9(Spongebob Squarepants)..macam tu la jadual rancangan kanak-kanak di TV9 setiap petang..

Adakah anda gemar menonton cerita-cerita kartun? kalau pun bukan sekarang, pastinya pada zaman kanak-kanak anda pasti anda menonton cerita-cerita kartun ini bukan ^_^ kalau nak cerita..aku memang suka tengok cerita-cerita kartun ni..kadang-kadang seminggu tak tengok tu rasa ‘rindu’ pulak.. ^_^ aku banyak cerita kartun ni..macam Bleach, Last exile, Avatar the last airbender, Spongebob squarepants, bola kampung, kacang dan lain-lain lagi..tak kira la cerita dalam atau luar negeri..hehehe..

Karakter kartun yang aku paling minat mestilah Avatar Aang daripada cerita Avatar the last airbender..aku minat sangat Avatar ni sebab dia comel, pandaa, bijak juga dalam cerita tu dia bakal menjadi penyelamat dunia..hehehe..

hmm..bagaimana pula anda? ada mana-mana cerita kartun yang anda minat? siapa pulak karekter kartun yang anda minat? mari lah kita berkongsi cerita masing-masing ye.. ^_^

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Julai 27, 2007, in Merapu Post, Pengarang. Bookmark the permalink. 30 Komen.

  1. rabeatul rukia

    huhu..bertemu kmbali kte..
    character yg ak pling ak mnt ade dlm crite BLEACH
    KUCHIKI RUKIA…
    suma ak ske kt dia..sweet,cute,smart
    lgpun muke die en ab rahim kta..panasia..cm 2 la lbh krg
    hehe..hair stail die mmg ak minat..sng crite ak ske la
    luv rukia 4eva

  2. Mr.Bilik Sebelah

    Aku suka SHIN CHAN! Tiap2 sabtu ptg mesti aku try supaya x miss.. Tapi selalu jugak miss.. Aduhai..

    P/S: Aku br je ingat nak letak jadual rancangan kartun TV9 dalam post “Tegang” semalam..

  3. @rabeatul rukia: aku pun minat jgk kat kuchiki rukia 2..die mmg lengkap la..kalau ade pompuan mcm die aku pun jadikan die kawan..🙂

    @Mr.Bilik Sebelah: alamak ai..Mr.Bilik Sebelah shin chan bkn ke hari sabtu kul 700..nape mesti tggu stiap hari plk?…ish3..sori la Mr.Bilik Sebelah..aku dah ltk dl..hehehehe🙂

  4. Aku suka tengok strawberry shortcake,dora,dan banyak lagi . Aku nak pergi keluar sebentar bolehkan

    bye Mr.Bilik Sebelah

  5. @ALISSA ASMADI: cerita kanak2 sungguh yang anda suka tonton..hehehe…apa2 pun menonton cerita kanak2 amat menenang kan jiwa…😉

  6. Bola Kampung yang paling hebat sekarang… setiap Isnin pukul 7 malam di RTM1.

    aku ini jarang tengok channel RTM, tapi animasi Bola Kampung ini memang hebat! Aku rasa animasi ini, animasi tempatan yang paling BEST…

    Siapa yang pernah tengok?

  7. @Amiruddin: Bola kampung adalah kartun tempatan yang meraik..ia menceritakan kegigihan kanak2 kampung bermain bola untuk mencapai tahap yang tertinggi..🙂 memang seronak cita bola kampung..kadang2 aku tengok n kadang2 terlepas jugak..😉

  8. @Amiruddin & Avataraang:

    Aku setuju! I juga peminat kartun Bola Kampung…

    Bola Kampung adalah kartun tempatan yang paling Best sekarang, setiap Isnin 7malam, mesti aku duduk di depan TV tunggu Bola Kampung di RTM1

    Kawan-kawan yg ingin tahu lebih tentang kartun ini, jangan la terlepas http://www.bola-kampung.com untuk menjadi Ahli Kelab Bola Kampung..

    sebagai Ahli Kelab Bola Kampung, anda dapat Previu episod Bola Kampung terbaru yg akan datang…

  9. Bola Kampung, Best…!

    siapa sini peminat Bola Kampung?

    Adakah sesiapa pengumpul pelekat Bola Kampung?

    Bolehkah kita tukar pelekat-pelekat?

    Saya bertuah memenangi buku pelekat Bola Kampung bila sertai sebagai member… tapi belum aku siap kumpul semua pelekat-pelekat. Saya nak cuba menang hadiah Terutama ke Disneyland HongKong… boleh ka siapa tolong sini…

    siapa yg peminat http://www.bola-kampung.com?? macam mana nak dapat mobil game Bola Kampung??

    Rahman

  10. @Kamaruddin: terima kasihuntuk link 2..xsangka plk aku boleh nak jadi ahli kelab bola kampung..kamaruddin ni mesti kipas-susah-mati cite bola kampung ni kan..salut pada ko😉

    @Rahman:ni pun kipas-susah-mati bola kampung juga..kepada yang mengumpul pelekat2 2 boleh berhubung dengan rahman la..die dalam kesusahan 2..aku xdpt nak tlg😛

  11. Haha, saya nak minta maaf bebanyak sebab saya tak terdaya nak meminati Bola Kampung. Dan saya minta maaf kalau kata-kata saya ini mungkin bakal menyinggung perasaan sesetengah pihak.

    Kenapa saya kata saya tak boleh minat Bola Kampung?

    1) Sebagai sebuah siri animasi, bagi saya kualiti cerita dan animasinya sendiri hanyalah biasa-biasa saja, tak ada apa yang menarik dan unik. Lakonan suara pun tak berapa bagus sebenarnya, tak ada perasaan, monoton, pelakon suara tak menjiwai watak lakonan masing-masing. Malahan ada siri animasi Malaysia lain yang kualiti animasi, jalan cerita dan lakonan suara yang lebih mantap daripada siri ini yang lebih layak untuk diminati. Tapi apahal pun ini perkara subjektif dan terpulang pada citarasa individu.

    2) Siri ini nampak sangat merupakan sebuah “iklan” produk. Paling tak tahan tu, ditaja oleh Coca-Cola (ha, ini merupakan sebab utama saya tak boleh minat siri ini. Sungguhpun diletak terakhir dalam senarai, tapi bak kata omputeh, “last but not least”). Hai, entahlah, saya memang tak mampu nak sapot apa saja yang ada penglibatan Coca-Cola di dalamnya. Semua orang tahu apa itu Coca-Cola dan prinsip mereka kan? Baguslah kalau tahu. Tapi ini terpulanglah pada prinsip masing-masing.

  12. @Anti Coca-Cola: hmm.btl 2..minat 2 satu benda subjektif..mungkin kata-kata anda boleh dijadikan renungan juga🙂 hmm..relax sudah la ye Anti Coca-Cola..sesuai dengan tajuk entri ni🙂

  13. saya mahu pergi ke bodybuilder

  14. saya suka nick di 9.

  15. kerana ada JIMMY NEUTRON BOY GENIUS

  16. ada orang tak pandai eja nama saya

  17. saya suka JIMMY NEUTRON BOY GENIUS kerana .filem itu 3 demensi.watak utama itu pandai.

  18. saya sebetul nak di tv 9 ada transformers movie

  19. siapa nak baja email ini

  20. hmm..cite jimmy neutron 2 best jugak..kadang2 pun aku tengok cite 2 bersama2 adik aku..huhuhuhu😉

  21. betul…betul…betul…jimmy neutron memang best….tapi sbg rakyat malaysia…aku bangga gak la dengan animasi 3D malaysia…upin & ipin…

  22. @jue_animasi: Banggakan hasil kerja rakyat sendiri.. Tu yg patut disanjung..

  23. @jue_animasi: aku suka tengok jimmy neutron versi bahsa malaysiakat tv9..😉

  24. @avataraang: Jimmy Neutron tu asyik ulang jer la.. Bosan dan boleh hafal dah jalan cite.. tapi aku tetap tgk jgk.. yela,dh bosan dan tak da cite lain lagi yang lbh menarik.. Huhu..

  25. nape xde smbungan bola kampung…………………………….

  26. @rozaie: hmm..kami disini xdpt nak jawab soalan anda 2..hehehehe..cbe tnye cre produksi bagi cerita bola kampung 2 la ye..😀

  27. @ Rozaie:

    Khabar Bagus… Website Bola Kampung dah umunkan Musim terbarunay Musim Ke-4 akan datang ke RTM1 hujung tahun ini…

    Wow…
    Musim 3 juga akan disiarkan di Disney Channel Astro Ch615..

    i akan sokong…

  28. @Amir: Bagus2.. Satu aktiviti sihat di bulan puasa nie..

  29. Yoohoo… 🙂

    Bola Kampung dah balik ke RTM1.. saya nampak iklan full pagenya di suratkhabar KOSMO!

    Barada di RTM1 Mulai 3 Nov 2008 setiap Isnin 7malam, ku sokong!!!!

  30. @Amir: mcm ulang je cite 2..adik aku kata la..hehehehehe🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: