Hati-hati…

alert

Bloggers tak kebal: PM

Pengendali laman blog kena tindakan jika sentuh isu sensitif

KUANTAN: Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (gambar)memberi amaran kepada pengendali laman blog supaya tidak menulis sesuka hati terutama perkara sensitif menyentuh soal Yang di-Pertuan Agong dan agama Islam.
Perdana Menteri menegaskan, pengendali laman blog juga tertakluk kepada undang-undang dan perlu bersedia menghadapi tindakan tegas jika tulisan mereka mempunyai unsur tidak baik dan tidak bertanggungjawab.
berita selanjutnya…
Hmm..macam-macam sekarang ni cerita sekarang ni..belum sudah dengan cerita-cerita cikgu buat tu, buat ni..dah keluar pula cerita blogger..aku sebagai kedua-dua pihak (bakal cikgu dan blogger) berasa sedih..sebenarnya kedua-dua kes ni pun ade persamaan..pokok ceritanya blogger dan cikgu tidak ‘kebal’..kebal di sini membawa maksud undang-undang tak melindungi cikgu dan blogger..

Maka di sini aku nak mengingatkan kepada semua terutama diri aku, janganlah kita melakukan sesuatu yang boleh mencemarkan namacikgu dan juga blogger.. ^_^ semoga blogger terus hidup aman dan tak melakukan perkara-perkara yang boleh menyebabkan blogger tertangkap.. ^_^

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Julai 29, 2007, in Merapu Post, Semasa. Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: