Microsoft Office 2007:review

mic office2007

hmm..hr ni aku cuba menceritakan pengalaman aku sikit setelah menggunakan Microsoft Office 2007 yang baru masuk hari ke-3..semasa penggunaanya..aku berasa seronok sangat ^_^ macam aku kat dimensi baru..hehehe ^_^ maybe MO2007 dah direalesekan pada awal tahun ni, tapi aku tengok masih ramai yang belum menggunakanya..ok la..aku cerita serba sedikit ape yang aku dah rasa..

mic office avatar

Pertama, aku nak cakap pasal MO2007 (short form la untuk Microsoft Office 2007) punya button..kalau dulu button-button kat MO2003 macam biasa-biasa je, tapi kini button MO2007 telah diselaraskan seiring dengan Windows Vista..memang cantik, smart dan interaktif…kita tak tekan pun MO2007 akan mereviewkan kepada kita apa terjadi kalau kita tekan sesuatu button kat citu.. ^_^

Kedua,aku memuji lagi kehebatan MO2007 ni sebab die menyediakan grafik yang lebih cantik..kalau game tu dah maju lagi setapak la kan..hehe..ade tambahan satu button yang kita boleh gunakan untuk membuat smart organizer..kalau dulu kita hanya wat grafik organizer yang membosankan, tapi kini kita boleh wat yang cantik dan akan memukau pembaca yang melihatnya..

Hmm..ni cite pasal pendapat aku la..MO2007 sangat banyak membantu aku..sebabnya MO2007 telah memudahkan aku wat equation(persamaan) yang hendak aku tulis..tak perlu susah-susah cari simbol-simbol matematik lagi..hehehe..jadi kerja aku telah dipercepatkan kadar siapannya dengan bantuan MO2007.. ni dalam microsoft word la..

mic word

Kalau cerite microsoft power point pula, ceritanya pun lebih kurang juga..grafik yang cantik, kita boleh wat grafik organizer yang sangat cantik..bak kata kawan-kawan aku, mudah,ringkas dan cantik la.. ^_^

 mic p.point

hmm..tapi kepada anda yang akan/bakal menggunakan MO2007 ni, anda akan merasa kesusahan sedikit la sbbnya anda akan merasa susah mencari button-button yang tersembunyi..harap anda, anda, dan anda dapat la mengupgrade MO2003 anda kepada MO2007 kerana rugi kalau tak cuba.. ^_^ cukup la celoteh aku..anda boleh mencari perisian-perisian pirate dah sekarang ni ..selamat mencuba perisian MO2007 ^_^

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on September 25, 2007, in Ilmu, Komentar, Pengarang, Semasa. Bookmark the permalink. 9 Komen.

  1. Aku dh try MO2007 dekat laptop kakak aku baru2 ni. Memang cantik, padan dengan Vista, cepat, dan mudah..

    Namun, jika anda perasan, utk save kan kerja anda, anda perlu save dalam MO2003 jugak.. Lebih2 lagi kalau kita bercadang nak bukak kat komputer kawan atau nk hantar sbg assignment (silap2 lecturer xleh bukak)..

    Jika anda save sbg format MO2007, anda tidak akan boleh membukanya di MO2003.. Sbb x support.. OK? Tu kelemahannya..

    Dan aku xpasti samada kalu kita wat dalam MO2007, boleh ke apa yang kita wat tu sama bila kita bukak dalam MO2003? Sbb bnyk benda yg xda dalam MO2003 kan berbanding MO2007..

  2. @Mr.Bilik Sebelah:mmg betul apa yang dikatakan anda 2..disebabkan penggunaan MO2007 msh belum meluas, kita boleh save as file kita dlm format MO2003..dl masa MO1995 nak tkr MO1997-2003 pun kita hadapi masalh yang sama juga..sbb 2 aku galakkan org ramai gne MO2007 utk memudahka kita tidak save as file MO2003..

    Berdasarkan pengalaman, terutama mic power point, sebab aku banyak wat presentation..jika kita dah save as MO2003..apabila kita buka dlm komp yg menggunakan MO2003, paparannya tetap sama dengan paparan yang terhasil pada MO2007..cuma kita tak boleh nak edit tempat2 tertentu yang ada pada MO2007 dan tidak pada MO2003..
    semoga anda dapat cuba MO2007..xde ruginye😉

  3. huhu..dah dekat sebulan guna MO2007..masih terkial-kial sikit…terutama masa nak cari fungsi tool…nak set bahasa dan sebagainya…Namun, memang kemas dan cantik. susah kalau nak guna MO2007 di opis kerajaan yang menempatkan PC lama…kena tukar format, malah ada yang tak leh detect langsung.

    Apa pun..enjoy Our MO2007…our?

  4. @Bayan: hmm..xssh sgt la gne MO2007..yg penting kita kne tgk btl2 kat mne button2 nye..hehehe..untuk personal use best la..tapi kalau untuk kerajaan kne tggu lagi 4 5 bulan la..2 pun kalau diorang install la..hehehe😉

    ni gne yang ori or pi****d pnye..hehehehe🙂

  5. ori laaa…saya install kat lap top je…kat pejabat still guna MO2003…tu yg susah nak detect bila keje opis bawak balik rumah…so, kena tukar format dulu laa…sekarang ni masih dalam proses exploring…

  6. @Bayan: ye la..jgn la sensitif sgt..hehe..mane la tau..mcm sy ni xberkemampuan..🙂 hehehe..

    dlm proses exploring lg ye..kalau ade masalah cbe la bertanye dengan sy..hehehe🙂

  7. ‘ketuaan’ mengajar saya supaya lebih sensitif. anyway sempat lagi kan kalau awak nak bagi duit raya kat saya..

  8. @Bayan: ala xde la tua sangat..muda lagi cik bayan kita ni..tapi kalau nak ikutkan sy lagi muda drpd cik bayan..so, duit raya cik bayan la kne bagi kat sy..bukan sebaliknya..hehehe🙂

  9. Excellent site you have here but I was curious if you knew of any community forums that cover
    the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of group where I can get suggestions from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Many thanks!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: