Dah dekat dah…

Hmm…mesti anda-anda semua tahua apa yang aku nak merepek dlm blog ni pada kali ni kan… ^_^ apa yg dah dekat ye..yang pertama mesti lah hari Jumaat, sbb hr ni hari khamis..selain 2 hari minggu pun dah dekat..blh rasanya kalau nak g shopping..sebabnya hari raya pun dah dekat..hehehe..tapi yang aku nak cerita malam ni sebenarnya, ramadhan dan dekat penghujungnya pun..

bulan ramadhan

hmm..seperti yang anda semua sedia maklum..pada malam-malam terakhir bulan ramadhan ni..ada satu malam yang istimewa..malam tersebut adalah malam lailatulqadar..malam yang kalau kita beribadat sama dengan seratus bulan(betul ke aku ckp ni, kalau salah tegur ye ^_^)..jadi marilah kita bersama-sama mencari malam lailatulqadar ni..

ย malam...

Beberapa hari yang lepas aku ade terdengar satu diskusi berkaitan malam lailatulqadar ni..kalau tak silap aku yang jadi panel dlm perbincangan tu adalah ustaz Zawawi..isi-isi yang diperkatakan adalah seperti ini:

  1. malam lailatulqadar terletak pada 10 malam terakhirbulan ramadhan.
  2. kita jangan la terlalau mengikut sangat ramalan bahawa malam ini jatuh pada malam-malam ganjil.
  3. kalau kita nak dapat lebih keberkatan, solat maghrib,isyak dan subuh haruslah kita berjamaah.
  4. kalau boleh,ย  buat la amalan pada waktu malam.

Macam tu la bunyi-bunyi isi petbincangan yang aku dengar..jadi aku nak kongsi dengan anda sekalian.. ^_^ sekali lagi kau berpesan, marilah kita sama-sama mencari malamlailatulqadar kerana hanya malam tersebut apabila kita wat amalan, amalan kita akan digandakan..cukup la aku merepek..tak ada isi pun akau nak tulis sebenarnya…hehehe…andaboleh membaca fadhilat-fadhilat malam bulan ramadhan dalam post tarawikh: hanya 30 hari..

p/s: malam ni dah mula malam 7 lekor..pelita-pelita dah pasang ke? marilah kita memeriahkan bulan ramadhan dan bualn syawal ini.. ^_^

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Oktober 4, 2007, in Dakwah, Ilmu, Merapu Post. Bookmark the permalink. 10 Komen.

  1. [qoute] malam tersebut adalah malam lailatulqadar..malam yang kalau kita beribadat sama dengan seratus bulan [quote]

    Hmm, bukan pahala @ kebaikan sama dgn ibadat seribu bulan ke? rasanya seribu, bukan seratus.. (kalu salah sory lar..)

  2. @Bilik Sebelah:btl la tu..hehehe๐Ÿ™‚

  3. skrg ni susah nk tgk org pasang pelita.. kalo pasang lampu ‘lip-lap’ tu ada laa.. hehee..

    lagi satu,selamat hari raya~!๐Ÿ™‚

  4. @ixora: btl 2..bkn mgkn org skrg dah mementingkan keselamatan..kalau pakai pelita bahaya, boleh terbakar..dah kos penggunaannya tinggi..๐Ÿ™‚ mr. bilik sebelah & avataraang dah pasang pun lampu lip-lap kat belkoni blk kitorng..btl x bro..๐Ÿ˜‰

    selamat hari raya kepada semua pengunjung bilik sebelah๐Ÿ™‚

  5. @Avatar Aang: Betul~! Selamat Hari Raya Rean.. Dan bro~! hehehe..

  6. @Mr. Bilik Sebelah:ucapan hari raya bukan dalm post ni la..tulis la kat post kad raya~2007๐Ÿ˜‰

  7. @Avataraang: Aku sekadar membalas ucapan raya dari Rean dan ko, bro.. (“,)

    Ok2, ape2 pun, selepas ini, ucapan raya dalam entri “kad raya~2007” ok?

  8. segala ucapan hari raya sila hantarkan pada post kad raya~2007

  9. assaamualaikum semua pembaca
    mengucapkan selamat hari raya kepada semua ‘ selamat menjalani ibadat puasa terlebih dahulu ‘ saya igin juga memuhun maaf atas segala kesilapan sewaktu berfurum mana 2 lah tua ada y kecil ‘ yg betul ada juga kesalahan akhir sekali selamat hari raya yg berkat dan kerahmatan tahun ini

  10. @son: xde hal pnye la..biasa la 2 kalau wat2 silap n tersilap cakap..๐Ÿ™‚

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: