Kad Raya~2007

 Raya
Copy-Paste dari: karyanet.com

Kad Raya? Sekarang ni zaman moden, ada lagi ke orang yang hantar kad raya? huhu.. Jawapannya, ada.. Kad Raya adalah tradisi masyarakat Melayu di Malaysia ni dalam menyambut kedatangan Syawal. Melalui kad raya lah, kemeriahan Hari Raya itu dapat di tingkatkan lagi.

Ada yang cakap, “Ahh.. Hantar SMS raya cukup la…” Ya, memang betul, tapi kepuasan menghantar SMS raya tu tak sama puasnya dengan menghantar kad raya itu sendiri.

Sekarang tinggal seminggu je lagi nak raya, korang jangan harap la kad raya tu nak sampai kat rumah member korang.. Abang posmen dah hantar surat cuti kat boss dia tau.. Hehehe.. Kat Mydin pun dah nak habis dah kad raya.. Yeke? hehehe…

Macam aku cakap tadi, sekarang ni zaman moden, so, anda boleh menghantar kad raya walaupun esok nak raya tau! macam mana? kan ada e-card. Korang boleh search “e-card” kat mana2 search engine dan korang akan dapat web yang menyediakan pelbagai design kad raya. Tak perlu setem, tak perlu susah2 nak cari peti pos merah tu, dan tak perlu susah2 nak kuar duit beli kad raya (walaupun 30 sen) . Yang penting, ada alamat e-mail, wallah!, korang boleh menghantarnya kepada rakan dan family anda.

Bagi memudah kan korang, disini aku sediakan link web yang ada sediakan perkhidmatan menghantar e-card raya. Tak payah korang susah2 cari.. (baik tak aku.. hehe)

Dan, Khas di BilikSebelah, anda boleh menghantar ucapan melalui kotak komen dibawah kepada sesiapa sahaja yang anda mahu. Apa lah salahnyakan? Lagi banyak lagi meriah! Dan, kalu korang nak letak gambar bagi canteek skit, korang boleh la letak xHTML dalam kotak komen tersebut.

Korang boleh cuba guna Friendsterkit ni, korang boleh copy code yang disediakan. Senang je kan?

Ok lah, sampai disini sahaja. SELAMAT HARI RAYA~
Sekian , Terima Kasey~!

Posted on Oktober 5, 2007, in Khas and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 5 Komen.

  1. bro..kad raya, kad raya jugak..sms,sms jugak…e-kad, e-kad jugak..aku baru siap hantar kad raya kul 3.30..hehehe..harap2 sampai la kat rmh kawan2 aku sblm raya..

  2. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Mr. Bilik Sebelah..klu ada rean tersalah ckap dalam blog ni..rean mintak maaf ye..🙂

  3. @rean: Tak ada salah dan silap yang anda lakukan. Kami happy anda sentiasa melayari blog kami ni.. Terima Kasih.. Salam Aidilfitri dari saya~!

  4. @rean: btl 2..rajin2 la dtg melwat blog ni..hehehe🙂

    kepada semua penjung yan terus menyokong Bilik Sebelah…selamat hari raya, maaf zahir batin..
    terus mengunjung Bilik Sebelah…😉

  5. FriendsterKit.com Click here to get one

    Aku nak Balik Kampung~Kuala Kangsar.. Yea!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: