Roket dan bulan..

 roket & bulan

Hmm..tajuk macam xbest je kan..apa la tiba-tiba nak cerita pasal roket & bulan plk..cerita la pasal raya..hehe ^_^ jangan tak tau..roket dengan bulan pun ada kena mengena dengan hari raya tau..apa kena mengenanya? cerita la sikit..hahaha..

Detik bersejarah Malaysia

Oleh Norliza Wasilan


PERSIAPAN AKHIR: Roket Soyuz-TMA 11 dibawa ke tapak pelancaran di Baikonour Cosmodrome, Kazakhstan, semalam.

Angkasawan pertama negara mulakan misi penyelidikan di ISS malam esok

KUALA LUMPUR: Malam esok, Malaysia bakal mencipta sejarah dalam bidang aeroangkasa apabila angkasawan pertama negara memulakan misi penyelidikan di Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS).selanjutnya

Hmm..esok malam, angkasawan pertama akan berlepas ke angkasa lepas..kena mengena dengan hari raya pulak..beliau akan beraya di angkasa lepas..menurut artikel di atas, beliau akan menyambut hari raya dengan menjamu rakan-rakan angkasawan dengan kuih raya..mesti seronokkan beraya kat angkasa lepas, tapi……yang tak seronok berada di perantauan angkasa berjauhan dengan keluarga..

Seterusnya kita dengar pula cerita bulan.. ^_^ bulan sangat penting dalam kita hendak menyambut haru raya ni..sebabnya kalau kita nampak si anak bulan, maka kita akan boleh beraya awal..tapi……kalau kita tak nampak si anak bulan ni, secara automatiknya kita akan beraya sehari selepas kita skodeng melihat anak bulan tu..

Anak bulan diramal Sabtu

Turki sambut Hari Raya Jumaat, Pakistan rai Aidilfitri Ahad

KAHERAH: Umat Islam di seluruh dunia akan meraikan Aidilfitri sama ada pada Jumaat, Sabtu atau Ahad.

Di Mesir, Institut Penyelidikan Astronomi Kebangsaan berkata, pengiraan astronomi menunjukkan 1 Syawal jatuh pada Sabtu bersamaan 13 Oktober.

Projek Pemantauan Anak Bulan Abu Dhabi turut mengumumkan 12 Oktober hari terakhir Ramadan.selanjutnya

Hmm ..jangan terpengaruh sangat dengan artikel di atas..sebabnya tu cerita kat luar negara..maka kita seharusnya menunggu penyimpan mohor-mohor besar membuat pengumuman kat tv.. ^_^

p/s: dah nak raya dah ni..hehe..aku memohon maaf kepada semua pembaca/pengunjung biliksebelah, jika selama aku di biliksebelah ada membuat slah,terkasar bahasa, tersilap kata..akhir kata aku mungkin xkan online dalam masa seminggu atau lebih..biasa la aku akan balik kampung..mohon maaf atas kesulitan ini ^_^

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Oktober 10, 2007, in Semasa. Bookmark the permalink. 5 Komen.

  1. Assalamualaikum,

    Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.

    Angkasawan negara akan beraya kat angkasa lepas. Menarik juga yer raya tahun nie ader kelainan laq.

    Wassalam

  2. @mdshaffir: betul 2..bukan senang2 orang nak beraya kat angkasa lepas..hehehe..🙂

  3. Aku pun nak mintak maaf atas sume kesalahan aku.. Aku jugak mau ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin utk sume pengunjung Bilik Sebelah.. Sory la tak da post baru dari aku, saudara avatar ada la (sebab dia xda assignment)

    Ape pun, aku nak balik kampung ni. Kat Kuala Kangsar. Sape2 yang ada kat sana, boleh jumpa aku~! Jemput datang beraya kat rumah aku di Selayang!! Kalu nak pegi rumah saudara avatar, kat Johor.. Huhuhu..

    Ok, Selamat Hari Raya~!

  4. salam eidulfitr 1428H🙂

    berlalulah sudah ramadhan
    sebulan berpuasa
    tiba syawal kita rayakan
    dengan rasa gembira……🙂

  5. @KNizam: sedap lagu 2..sape nyanyi..haha..tapi kalau nak hantarkan ucapan raya hantar komen dalam post kad raya~2007 ye..hehehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: