Try ni..

Hai semua..hari ni aku berniat untuk menulis apa entri dalam blog ni..tapi al maklum la dah lama sangat aku ‘bercuti’ sampai otak aku ni dah tak berapa nak ada idea untuk menulis..tambahan pula tak de apa yang yang dapat menarik perhatian aku untuk menulis dalam blog ni..hehehe..tapi walau macam mana pun aku tetap gatal tangan untuk menulis sesuatu entri juga dalam blog ni..aku berharap semua pengunjung blog ni dalam enjoy dengan apa yang aku tulis hari ni ^_^..sebenarnya aku nak tulis entri ni dari semalam lagi tapi dengan adanya beberapa halangan aku tangguhkan sehingga malam ni.. ^_^

ANSWER REVEAL!! 

——————–

Seingat aku ni la entri untuk uji minda yang kedua yang aku tulis dalam blog ni..ok soalannya berbunyi begini..

 

Dalam kehidupan seharian kita, kita selalu ,menggunakan sabun pencucikan..tak kisah la sabun pencuci apa pun, sabun pencuci pinggan ke, sabun pencuci pakaian ataupun sabun pencuci badan..persoalannya banyak-banyak sabun pencuci, sabun pencuci cap@jenama apa yang selalu diiklankan tetapi tiada di pasaran.. ^_^

sabun

 

semoga anda dapat mencuba soalan ini..jawapan akan disiarkan beberapa hari dari sekarang.. ^_^

tahniah kepada yang mencuba..kepada yang berjaya meneka dengan betul aku ucapkan beribu-ribu tahniah..bagus betul pengunjung biliksebelah.wp ni..suka berfikir..hehehe ^_^

jenama X

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Januari 22, 2008, in Merapu Post, Teka-teki. Bookmark the permalink. 20 Komen.

  1. Majoriti iklan sabun kt tv selalu tunjuk sabun cap X la mcm NikShikin cakap. Takpun XYZ. Rasanya ni jenama paling femes kt tv tapi saya tak penah nampak pn kt pasaran.

    **kalo salah bgtau,saya nk teka lagi.hehe

  2. yeah…setuju2…X or XYZ..
    mungkin juga jenama iXora..hehe
    sori ixora..heh

  3. hahaha.. mane ade iklan sabun kt tv tu cap ‘ixora’.. cap ‘F’ pn tade.. ekeke..

  4. bagus cubaan2 anda..trskan mencuba..😉

  5. erk.. yang selalu diiklankan tapi tak de kat pasaran?? aaa.. habis tu rugi je iklan.. aiyOK

  6. jenama cap ayam…hahaha…😀

  7. Avatar Aang: Bro, ko blh bagi teka teki kan.. aku pun nak bagi gak… Senang jer.. Soalan nya:

    ” SMS apa yang dihantar paling jauh? “

  8. teka-teki satu: sabun cap x
    teka-teki dua: hrmm…aa…aaa..hmm..ntah..

  9. alamak bro..pening skit kepala aku nak fkr..hehehe..kepada yg dah mencuba tahniah la..insyallah esok or lusa aku revealkan jawapannye..😉

  10. Mr BS –> hah, mcm tau je jwpn tu! Dr Sheikh Muszaphar Shukor (SMS) kan? kan? sbb beliau dihantar paling jauh ke angkasa lepas😉

    Avatar –> aa.. cepat reveal.. tak sabo nk tau jwpn ni. ngehehe.

  11. @ ixora: Pandainya Ixora.. Tu la, senang je kan?

  12. Kalo nk tau, selama ni org dok sebut ‘SMS’ tu saya langsung taktau pape. Ingtkn sape la doktor SMS.. heran gak doktor mane dpt gelaran sms tu. Rupa2nya ‘SMS’ tu singkatan dr nm angkasawan tu. hahaha. ketinggalan btol saya!

    Kalo tak sbb baca UJANG, mmg sampai skang tatau SMS tu sape. muehehe

  13. ooo..sms 2 singkatan je rupenye..aku pun baru tau..hehehe😉

  14. IXORA CEMERLANG!!!

    buat ombak~~heee~~hooow~~~~

  15. Ahah! Jwpn NIkShikin paling tepat sekali.Jenama X.

    Lydia – Ye, saya bangga kerana telah menjawab cemerlang, gemilang & terbilang. ahaha

  16. @ixora: bangga la plk cik ixora ni..hehehehe😉

  17. Erk, pening sekejap. Nasib baik pertandingan dah abes.

  18. @Mr Ah Fa: ala..nape tgk jawapan dl..patutnye try la dulu..hehehehe😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: