Kameron Haiglen..

 Aku dan Cameron

Baru-baru ni, aku dapat lar menjejakkan kakiku ke Cameron Highland.. Ya, ini la kali pertama aku pergi.. Harharhar… Selalu pergi tempat yang ada laut jer, sekali pergi ke tanah tinggi best jugak rasanya.. Hmm,dan sebab itulah aku tak dapat nak update blog nie.. Ape pun, aku pergi ke sana sebab lawatan industri.. Jadi, tak la dapat jalan2 jauh sgt.. Ikut je lar orang nak bawak ke mana..

Hmm, sekarang ni Cameron dah tak macam dulu.. Dah kureng sejuk.. Tapi still lagi sejuk dari KL lar.. Huhuhu… Sebabkan korang dan korang sume tak dapat pergi (kecuali kawan2 batch aku), jadi aku nak bagi korang tgk betapa best nyer lawatan kali ni.. Harharhar..

 Strawberi
Strawberi – Ermm.. Sedap seh.. Masam..

Rose
Wahhh.. Banyak nye bunga.. Kaktus pun ada tau..

Tomato
Tomato fresh!!

English Garden - Mardi
Taman indah + Udara Dingin = Romantik (“,)

Boh Sungei Palas
BOH Sungei Palas

No Stepping
Jangan pijak.. Penat diaorang tanam teh2 tu..

Teh Field - BOH
Ladang Teh… Pegi la buat teh sekarang..

Hill
Orang Cameron suka tanam2 ni.. Jimat2..

 BOH ' Teh Tarik '
Best2… Rugi kalu tak rasa BOH “Teh Tarik”..

Posted on Mac 21, 2008, in Khas, Pengarang. Bookmark the permalink. 22 Komen.

  1. hehe..bestnya dapat g cameron..dah lama xnaik cameron..
    xda buah tgn ker untuk rean🙂

  2. Rean: Ada buah tangan.. Iaitu, gambar2 diatas tu.. Save dan nikmatinya.. Ok? Harharhar.. Jgn marah..

  3. Wo0oo.. dalam diam pegi Cameron ye? Tak ajak pulak tu..
    Kita putus la camni.. sob.. sob.. T_T

    Rean : pantas benar kamu drop komen ye? huhuhu

  4. Ixora: Sejak bile pulak kita “sambung”.. Hehehe… Hmm,rean mmg pantas.. Tp Avatar pg mana ntah…

  5. hahahahaha..

    Eh,lama tak nampak avatar! lupa nk tnya td.. dia tak join ke pi kemeren hailen tu?

  6. bro..ade beli buah stoberi utuk aku x? aku penah g sekali 2 tapi masa kecik2 la..best jugak..tapi sejuk bangat seh di c2..😉

  7. wei..aku wat sbe la..mane la cukup tgn nak hapdate blog ni..😉

  8. @ixora: Avatar pegi SBE.. (School Based Experience).. Kat mana? Ntah.. (“,)

    @Avatar: Ada stoberi, tapi dh hbs dimakan aku.. Harharhar.. Ko lambat sgt.. Kikiki..

  9. Hehe..setakat gmbr je xbest la mr.bs..key chain2 xda ker..hehe..satu paket boh ker..haha😉

    haha..I’m the 1st comentar..jgn mrh sis..aik..ble plak sis ada skandal ngan mr.bs..xinfom pun..ish3..hehe😉

  10. rean : takpe2.. nnt sy plak jd 1st.. wekeke
    cmne nak inform.. takde skandal la.. sandal ade la. haha

    mr bs : gurau2 je td.. jgn amik ati k😉

    avatar : oh,SBE? mcm praktikal gak eh?🙄

  11. Hehe..ok2..jgn mrh la sis..bkn selalu rean jd 1st..
    hahaha..sandal pun ok jgk tu sis🙂

  12. @ixora: lebih kurang la..tapi praktikal dlm tempoh yg lame..sbe cuma seminggu je😉

  13. 0oo00oh.. seminggu je ke? kira pengalaman singkat la ni.:mrgreen:

  14. Ya En.Next Room, tahniah kerana dapat ke Cameron Highlands!

    Hoho, kalo ini kali pertama, bagaimana boleh tau sekarang kesejukkannya berkurang daripada dulu?🙄

    Ada pergi itu KASIMANIS punya ladang strawberi ka? Ayoyo, itu ladang punya nama itu sangat lawak punya! Belakang, itu ladang semua pekerja itu India punya. Itu pasal dia kasi manis itu strawberi, haha!😆

    Tapi itu Cameron Highlands itu banyak selesa baik aa? Ayoyo!

    P/S: Ahha, Cik ixora sudah tahu bagaimana cara nak buat simbol:mrgreen:

  15. @Saladin: Orang2 kat situ cite kat aku lar yang cameron dah tak sejuk mcm dulu.. Kihkihkih.. Tp mandi malam2 sejuk woo… macam air dalam peti ais.. Best2..

    Aku tak pg KASIMANIS, tapi aku pg kat BIG STRAWBERY FARM.. kat Brinchang sana.. Ape pun, best tgk sunday strawbery dia… delicious..

    En.Saladin dh pg cameron ka? Ddk kat mana time tu?

    @ixora: Mana ayumi? Pelik, selalu dia komen dlu.. kihkihkih..

    @rean: Nanti ajak la A**t*r A**g pg honey moon kat cameron.. Kahkahkah…

  16. salam. wow! gi cameron tak ajak. huhu. begini la kamu.

    tapi last saya pegi cameron was like ermm 2 yrs ago. pastu dah tak mau pegi. sebab? otw balik dari cameron my head aches like hell. (plus vomit huhu) pastu demam about seminggu. then i told my mum, pasni kalau nk gi cameron lagi i only will go kalau pegi naik helikopter. hahahaha~

  17. ixora : hari tu aku dtg sini tkde lak entry ni. huhu. lagipun aku busy buat header fairuz dengan keje kat ofis la hahahahah..

    kau rindu aku kan? kan? kan?

  18. @Ayumi: Huh,kwn2 aku masa otw balik pun ada yang muntah2.. laki pulak tu.. Hahahaha.. Tp nasib baik aku ok..

    Hmm, rindu? Rindu pada orang tak la.. Tapi rindu pada komen dari Ayumi ada lar.. Jgn marah… Kihkih..

  19. wah, berkameron gitu…

  20. mr. bilik sebelah : hehehe..insyaallah..klu ada jodoh..🙂

  21. Hehe, mandi malam tu tak mengapa sangat, tapi mandi pagi tu yang paling seksa woo! Nak ambil wudhu’ nak Solat Subuh tu… brrr….

    Pi Cameron Highlands dua tahun lepas, lupa pulak nama tempat menginap tu. Rumah stail apartmen yang disewakan sebagai “hotel”. Sewa untuk menginap dua famili (10 orang). 8)

  22. نورنانا

    waaaa… saya last skali g cameron masa aku form 5…lama nye tak g cameron!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: