Kau PENIPU?

Aku bukan penipu, kau penipu?

Aku bukan penipu, kau penipu?

Oopps, jangan buat andaian awal.. Takda siapa yang menipu siapa kat sini.. Tak da kaitan dengan politik pun kali ni.. (“,) Bukan sume ahli politik tu penipu arr.. Huhuhu..

Hmm, entri kali ni aku nak merapu skit, tentang PENIPU.. Pernahkah kau menipu diri sendiri? Menipu hati dan perasaan, menipu apa yang menjadi hakikat dan kenyataan semata2 untuk memuaskan hati yang takkan puas dan menutup segala apa yang takkan tertutup? Err.. Pening ke baca?

Aku nak bercerita tentang seorang kawan, kawan yang lama aku kenal.. Aku harap dia tak baca entri ni, takut dia terasa pulak.. Huhuhu.. Lagipun dia tak tau aku ada blog.. Huahua.. Ermm, macam ni.. Kawan aku, dia seorang yang best.. Yang aku respect dan aku suka.. Ape? Suka? Hehehehe.. Suka dengan diri dia.. Suka tak bermakna cinta beb..

Baru2 ni aku mesej dia.. Bukan Si Dia.. Lain la.. Ape pun semuanya berjalan dengan lancar.. SMS begitu lama.. Total of 6 hours SMSing.. Macam2 cerita berkongsi.. Tapi, mungkin dah perangai dia kot, bile last skali mesej, mesti ada jer nak sakit kan hati aku.. Korang tak rasa ape2 ker bile dia kata “aku tak mau mesej lama2 dengan kau”.. Err, nak je aku cakap, “hello, dah 6 jam kita SMS baru kau cakap tak nak mesej lama2 ya!?”

Mayb dia saje jer nak buat aku macam tu, coz dia mungkin taknak aku mengganggu dia.. Tapi, yang aku peliknya, kejap macam dia happy, kejap macam dia tak beberapa happy lah.. begitu pening aku berSMS dengan dia.. Seolah2 dia itu menipu tentang tahap ke”happy”an dia bila bersama aku.. Maksud aku bila SMS aku lar..

Korang mesti pernah kan buat kawan korang macam tu.. Depan2 macam happy jer.. Belakang2 ai tak bestnyer rasa… Kalu ya, tahniah, korang adalah PENIPU terhormat.. (“,) Aku tak terkecuali..

P/S: Dia dalam cerita ini adalah seorang PEREMPUAN.. Ops, kepada semua kaum tak sejenis, jangan serang aku!! Ini adalah kisah benar.. Huhu..

Posted on Ogos 23, 2008, in Merapu Post. Bookmark the permalink. 8 Komen.

  1. hehe..lama tu mr. bs sms dgn kwn gurl..
    mrs. bs xmrh ker..hmm..sbnrnya xsume gurl mcm 2..mgkn kwn mr. bs tu dah bosan kot sms lama2πŸ™‚

  2. @rean: Memang la tak sume mcm tu.. Tapi “orang” yang terlibat tu mcm tu.. Mrs.BS tak tau pun.. Ala,kawan jer.. Takkan la nak marah.. (“,)

  3. awak pasti dia tak baca blog ni? sebab… saya nak komen ni..

    saya rasa.. dia mgkn sukakn awak. manalah tau.. dlm diam2 ke.. mula2 sms tu mmg la dia suka. sbb tu la boleh layan sampai 6 jam (6 jam??gila ah! lama btol.. kalah saya yg rajin sms ni.hahaha) tp lama2 dia mgkn br sedar something kot. sbb tu dia tetiba moody/tak happy

    saya tak boleh nak teka hanya setakat tgk ayat yg awak boldkan tu. sbb tentu ada lg msj sblmnya yg mgkn jadikan dia cakap cmtu. mgkn jugak dia tak maksudkan apa2 kot.. atau, dia tak mau mesej lama2 sbb dia takut perasaan dia sedih (ni andaian paling tak logik saya mau teka) hehe

    p/s-ni andaian saya je.mgkn jugak saya silap.. hee..

  4. @ixora: Err.. Yeke mcm tu?

  5. saya teka je.. hehehe. maafla kalau tekaan saya silap 100%

  6. hehe..rean sokong andaian ixora 2..
    mgkn betul jgk tu..jgn smpi mrs. bs jeles tauπŸ™‚

  7. @ixora: err… tak tau ler.. hati orang sape tau.. Hehehe.. Whatever ler..

    @rean: mesti setia.. Mesti! Wakaka..

  8. cian ko bro..kena serang sorg2..huhuhuhuhuhu..
    sori aku xdpt tlg..πŸ˜‰

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: