Antara Laptop atau Kamera SLR..

UPDATE 9 MARCH 2009:
Aku akhirnya telah memilih LAPTOP berbanding SLR.. Aku dah beli laptop Compaq Presario CQ40-401 AU dengan harga RM1970. Tapi aku tetap kne wat pilihan, samada ACER 4530 ataupun Compaq 40 ni hari tu.. Aduhai…

——————————————————————–

Nak beli laptop ke, nak beli Kamera SLR ek?

Untuk kejutannye, aku dah jual PSP aku malam semalam kepada brader dari Keramat.. Isk2.. Sedih pun ada, yela sayang gle.. Tapi apa kan daya, aku pun lama dah tak main PSP tu.. Tak sempat.. Lagipun, kot2 dah keje nanti, mana ada masa.. Kalu dah kawin pon, mana ada masa nak main PSP kan? Actually, aku kureng skit main game ni..

Dan, sebab aku jual PSP tu, aku nak tukar hobi baru.. Nak main kamera la konon.. Nak masuk bidang photography, tapi tak mau serius lar.. Nak jadikan kisah, otak aku yang bijak ni telah membuat kepalaku pusing..  Tibe2 menghasut aku beli laptop.. sekarang, samada nak beli Kamera SLR ke, nak beli laptop..

Dua2 harga nak dekat2 jer.. Aisehman.. Kalu ditanya mana nak guna, dua2 jarang guna..

Kamera aku guna time ada function ke, ada lawatan ke.. tak pon sebagai hobi.. kot2 saje2 nak snap gambar yang lawa2.. Kan?

Laptop pulak maybe berfaedah kalu time praktikum kang.. nak wat assignment.. tapi, aku dah ada PC.. Dengan PC, laptop lagi.. Mana satu aku nak guna.. Aduh, macam tamak pulak..

Tujuan aku postkan entri kat sini, aku nak mintak pendapat korang.. Mana satu jadi pilihan korang ek? kalau korang jadi aku ler.. Huhu..

TOLONG AKU!!! ARGH… (Senang2, simpan je duit tu kan? Haha…)

Posted on Februari 9, 2009, in Khas, Merapu Post. Bookmark the permalink. 23 Komen.

  1. Err, beli kamera la din, boleh amik gambar aku banyak2, hahaha…

    Serius ni~ Amik kamera

  2. laptop kan da ada ari tuh??
    ambek kamera kot sebab peluang nk jumper kamera harga best x senang. laptop plak klo urgent nk gune, leh pinjam dari azie je. sebab kan satu sekolah tyme praktikum nanti.. tol x? hikhik

  3. bro, aku rasa amik kamera la. bro pun ade desktop. kalau hari ni beli laptop esok lusa dah ade laptop yg lg canggih dari hari ni.. rugi woooo🙂 mungkin laptop xberguna lagi masa ni..hehehehe..aku vote utk kamera🙂

  4. @bat: owh, ada maksud tersirat ek..🙂

    @ling: tu laptop si dia.. khai pinjam jer.. hehe.. btol la satu skolah time pratikum.. tp kat rmh br wat keje.. hehe..

    @avataraang: tp kamera pon mcm laptop gak bro.. lama2 makin canggih.. kalu pakai SLR, lagi le.. nak beli lens, memory, battery, battery grips, flash.. mcm2..

    Ape pun, vote skrg laptop -0 kamera SLR -3
    hehe..

  5. oo…
    apa apa pon,
    tunggu elaun buku.
    kot kot elaun alaun tuh semua membolehkan khai ambek dua dua
    heeeeeee

  6. Sekarang ni macam trend kan semua orang nak beli kamera. Even my sister pn cakap nanti nak beli kamera macam gambar kat atas tu.

    Erm,susah nk vote ni.. lepas dah tengok alasan, saya tak rasa incik BS patut beli laptop. Sbb PC kan dah ada. Kecuali la PC tu pn di jual sekali..hahaahah. Tu baru ada alasan munasabah utk beli laptop. hee..

    Takpe,pikir slow2. Mana yg rasa best, beli yg tu. Saya pn takde idea pasal saya tak minat sgt kamera. Sorry tak dapat membantu.

  7. beli laptop la, pakai laptop pun boleh ambil gambar apa! hahaha.. tapi kau dah ada PC, mmg membazir tahap gaban. so kau beli ps2 jer lah. nanti praktikum, balik keje sure bosan! haaa..

  8. camera la bro..hehe
    ikut kepentingan kene beli kamera..
    ikutkeperluan kene beli laptop..
    aku da bg harga murah ko tangguh2 kang rugi..
    cepat sementara stok masih ada

  9. salam.
    saje menyibuk..hehhe
    beli la camera

  10. @lingelizabeth: Duit buku utk beli “buku” la bird.. (“,)

    @ixora: ya.. ya.. laptop pon ok.. huhu.. tp tggu harga turun lagi.. ble btol2 nak pakai, baru beli.. kan?

    @demang: PS2 dah ada dah kat rumah.. ni sekarang adik nak cari X-BOX pulak.. huhu..

    @fareezkario: huh, promosi kamera.. hari tu tak jual ke? Yang kata pegi Maju Junction tu..

    @BAT?? = izie: Eh2, mcm mana leh kuar nama bat ni.. jgn menyamar! huhu.. hmm,beli belah? beli belah ape?

    @yenyen: Takpe saje sibuk2.. huhu.. selamat datang ke BS.. Hmm.. Beli kamera ek? Ok2.. akan difikirkan..

    Vote Result: Laptop -2 Kamera -5

  11. beli kamera beb… layaaann woo… bila ko dh beli kamera tu, ko asyik nk amik gambar jer.. tak rugi punya…

  12. @gerektua: begitulah yang sedang saya fikirkan.. huhu.. tapi PC ni dah old school.. kalu nak edit gambar, nak simpan gambar, mmg xdapat punye.. hehe… kne ada laptop @ PC power dulu.. wawawa.. So, how ah!?

  13. walaupun dah ada sebiji pc, laptop kena jadi pilihan utama. Takkan nak usung pc ke sana sini. Kat sekolah kini, laptop sangat penting untuk membantu dalam P&P. Nak jadi guru yang hebat kenalah ada sesuatu yang hebat juga. Kalau dah ada laptop barulah fikir pulak untuk beli kamera. Kena beli ikut keperluan dan kepentingan agar tidak menyesal.

  14. @cikgu daniel: ok.. betul tu cikgu.. insyaAllah memang nak beli laptop nanti..

  15. Kalau dah ade desktop, jgn membazir nak beli laptop.. kerjalah cita2/hobi dengan SLR tu.. hehehe..

    tapi ingat, camera tu ntuk tangkap gambar je.. laptop? macam2 adad… hehehe… tapi kalau ada SLR takde laptop/pC pun tak guna kan.. camne nak transfer .. hehee..

    so u dah ade pc kan.. beli je la SLR… kekeke..

  16. alamak.. baru terbaca yg PC nye dah old skool.. hahaha

    BELI LAPTOP!!! daaaaaa.. tapi jgn beli acer.. belilah HP/Compaq.. harga yg berpatutan.. Acer cepat KO…

  17. @Khai: ACER cepat KO ke? Tapi member aku pakai ok jer.. Lagipun service centre Acer banyak.. Kalu HP, paling dekat kat damansara tu.. jauh beb..

  18. huhu. rupa rupanya, x habes lagi isu nie ek..
    tpkan, klo bli laptop gune elaun buku x salah kan..
    LAPTOP — buku digital bergerak. hikhik

  19. erm..my vote will surely goes to….LAPTOP!!!u pon ckp ur desktop da oldskool kan??juz like wat cg.daniel said,lptop blh bawe kemane2..blh gne kat clas tyme P&P..xyah nk booking2 kat panitia kan??leceh booking2 ni.lptop 1,nk gne smpi 4,5 org ckgu..isn’t it??camera 2 bl ade dwet trlebih2 je br bli..it’s not a necessity..nafsu je tuh sbb tgk org len ade kan??kan??if i am in ur shoes,i will buy the laptop!without any hesitation!!!xpon if ssh2 sgt nk make decision,i’ll use the money 2 buy handbags,shoes,perfumes,etc..haha!!!tp bro,u shud buy LAPTOP!!highly recommended!!!

  20. @lingelizabeth: takkan habis selagi khai tak beli laptop.. huhu..

    @angelic atirah: hahaha.. for what nak beli handbags tu? hehe..

    VOTE RESULT: Laptop -6, SLR -7

  21. heh…..kat tmpt ko ada kelab fotografi x? kalo ad ko joiin. then beli kamera je.

  22. @azuaries: Kelab foto? Mana ada.. Beli kamera? Nanti la.. Hehe..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: