Hitam itu BUKAN warna?

Ya.. HITAM itu bukan warna.. Jadi, anda tidak boleh la nak suka2hati sebut, kaler hitam ke.. Warna hitam ke..

Contoh:

“Mak, adik nak beli baju kaler hitam tu!”

“Eh, apa kaler PSP ko.. Kaler PSP aku hitam..”

Itu SALAH!!

Kajian telah dijalankan, dan telah membuktikan bahawa HITAM itu bukan warna.. Tapi, bergantung pada siapa anda tanya la.. Kalau tanya pada artis, mesti dia kata Hitam itu warna..

Ah, nak explain pun aku tak reti.. Nak translate pun payah, high english.. Huhu..

Senang2, korang bace je la kat dua link ni..

[black vs white 1]

[black vs white 2]

Ok? Adiosaaa..

::::—————————-::::

P/S: Happy birthday to ME.. =)

Posted on Mac 5, 2009, in Ilmu. Bookmark the permalink. 27 Komen.

  1. wex nmpak byk itam kat blog nie.. kat blog wex pn byk itam… maksudnya, takde mmg mata wex tak detect any reflection of wavelength laaa… naseb baek wex maseh nampk warna kuning, oren dan merah kat blog BS lagi… so, mata wex maseh dapat detect lagi reflected of wavelength from blog BS nie…. hihi… wlupun amoi kedai spek tue kata wex dah ada rabun silau..

    epi beday encek…. moga pnjg umur murah rzeki dekat dgn-Nya =)

  2. hepi besday din, hehe..Sori la lupa, lama dah tak duduk sebilik ngan hang =P

  3. lingelizabeth

    hppy bethday to khai…

    itam bukan warna?

    jad nk panggil apa?

  4. hitam bkn warne?
    so bat,pijon n the gang yang hitam tu nk panggil ape?

  5. aku rasa bat,pijon n the gang tu kita panggil makhluk gelap la kot..xpun kene panggil kurang cerah..ok x?

  6. hitam itu menawan..hehehehe..xksh la hitam warna or x..tapi yang aku tau hitam terlal byk di sekeliling kita. contohnya peristiwa hitam🙂

  7. kalau dah hitam bukan warna benda tu diklasifikasikan sebagai ape eh..

    hepy besday

  8. adakah aku masih sempat wish?
    Selamat Ulang Tahun
    Moga Panjang Umur dan Murah Rezeki

  9. sebaliktabir

    Happy Birthday to you. Hitam putih kehidupan…memang bukan warna kan…. hehehe

  10. نورنانا

    Happy Birthday !!

  11. aku akan cuba fahamkan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: