Cikgu Kacak yang Sibuk!

Siri Lepas Penat dan Tension!:

Mungkin aku bizi macam ni? Oh NOOO!!

Mungkin aku bizi macam ni? Oh NOOO!!

Aduhai.. Sapa kata jadi cikgu ni senang? Pagi pergi sekolah, petang wat aktiviti koko, takpun sibuk hari sukan yang bakal datang.. Malam wat lesson plan..

Jadi cikgu praktikum memang la kene buli.. Mentang-mentang la aku laki, serba boleh jadinye ye.. Tapi takpe, I’m learning through experiences.. Kan?

Hari ni aku baru lepas diobserve untuk kali keDUA oleh lecturer pembimbing aku.. Setakat ni, very Alhamdulillah.. Sangat berjalan lancar.. Terima Kasih ya ALLAH!

Hmm, berbalik pada cerita bizi aku, dulu aku dah cakap yang aku banyak kerje selain dari PNP (pengajaran dan pembelajaran) yang wajib aku buat.. Ni lah kerje luar tanpa gaji and OT (Over Time) yang aku buat di sekolah:

  • Mural Robotic (Lukis, Kaler)
  • Ajar kawad kaki
  • Hakim Penamat pada hari sukan
  • Pengurus Peserta pada hari sukan
  • Bersih dan Redesign Library yang baru renovate
  • Ajar pengakap – pas sukan..
  • Spotcheck RMT
  • Kameraman sekolah tak rasmi
  • Guru Pembimbing dan Pelatih Pertandingan EUREKA 2009

Huh, apa lagi la kerja aku pasni.. Ni baru 2 minggu.. Semua kat atas tu, tak siap lagi.. Bayangkan!

Apa jadual aku esok? Nak tahu?

Pagi relief kelas.. then ajar PJK.. then latih budak EUREKA.. then relief.. Then try design mural.. then balik.. kalau ada kawad, datang balik.. then petang start wat refleksi dan lesson plan.. malam tido!

Sekian, dari guru kacak yang sibuk.. Macam ni la muka aku lepas seharian penat bekerja..

Kacakkah aku?

Kacakkah aku?

———————————–

P/S: Gambar diatas adalah sekadar hiasan, tapi memang aku kacak.. Korang je dengki (Sory beb,tension!)

Posted on April 14, 2009, in Khas, Pendidik @ Pendidikan. Bookmark the permalink. 30 Komen.

  1. Din, kita jumpa nanti masa pertandingan UEREKA, hehehe =P

  2. tak keluar plak gambar cikgu yang kacak tue, lmbat tul internet wex… so, tak dapat lah nak nilai kan, adakah betul2 kacak cikgu ini.. hahaha

  3. “Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia.” (Al-Anfaal 8:74)

    Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya….dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

  4. aduh..cgu kacak jgn mengeluh..hehehe..banyak sungguh kejenya..
    ni la contoh bakal cgu yg cemerlang,gemilang dan terbilang..hehehe.😉
    ada murid yg bg surat cinta x kat cgu kacak ni..hehehe🙂

  5. cian cikgu….hehehe…xpe sabtu ahad cuti la btl2 ye

  6. cikgu baru memang macam tu. hahaha…

  7. tak pe, lakukan dengan seikhlas hati agar segala pekerjaan dibalas oleh-NYa…

  8. caYaLah….
    sTanDard gUru pKtiKum La….
    aK baRu kNe oBseRve sKaLi….
    n Way aLL da Best ciKgu naRut0….
    haHaha
    exPerIeNce yG sGt berGuNe……

    • Ni yang buat aku semangat nih.. hehe.. Hmm, aku rasakan, aku habis kene observe sblm bulan 5 lah.. dia tiap2 mggu datang.. hehe.. tapi bgs la.. nanti tak payah fikir dah.. hehe..

  9. saBo saBo erK..
    GurU guRU prAKtiKum gTuhLH aLkESaHNyEr..
    XPe, XPe,
    2 MINggU KAN = 10% DARiPADa 2 BUlAN..
    HIKIk

    • Baru 10% la bird.. Bkn 10% lagi nak habis.. hikhik2.. sok, camne skolah? Hanum kata best! Tgk kat blog ariey, korang pun mcm best je kan? hehe.. All the best k?

  10. huii.. saya tau jadi cikgu tak senang spt yg org pikir.. sbb tu rasanya saya malas nk pilih utk jadi cikgu. mmg bnyk pahala tp cabarannya pn tinggi..

    apa2 pn, selamat meneruskan misi perjuangan buat cikgu kachak ye? ehehe😀 jgn putus asa..

  11. kesian cikgu yang kacak. penat sangat nampaknya. tapi nanti dah jadi cikgu betul lagi penat tau. berusahalahhh!!

  12. xpe lar.. penat tp pahala besar cikgu ni…

  13. dem!!!
    kacak kah engkau?
    hahaha…
    byk sial keje yg ko kne buat…
    xpe2…
    byk yg ko blh blaja khai…

  14. mmg kacak gile..mesti anak murid anta surat layang nti.buat elok2 praktikal..haha..pesanan pensyarah aku tuk aku yg juga sedang berlatihan industri.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: