Tahniah…Teruskan ber’guru’

Salam Sejahtera kepada semua pengunjung bilikseblah.wp.

Pertamanya aku ingin mendoakan semuga semua pengunjung biliksebelah.wp sihat walafiat di samping orang yang tersayang. Hari ni tiada apa yang serius ingin aku tulis, isu perompak yang masuk ke dalam bilik kami pun dah reda. Entri terhangat kami pun kian sejuk dan mula disimpan dan tersimpan di dalam almari.

Hari ni tanggal 13 Julai 2009, berdaftar la freshie-freshie di kampus aku. Di kesempatan ni aku nak ucapkan tahniah kepada semua yang terpilih masuk ke IPGM umumnya dan khususnya kepada pengunjung biliksebelah.wp yang berjaya masuk IPGM antaranya Kamal, Qmall, Zahra, Ardilla dll. Aku ingin nyatakan di sini pengembaraan ke alam perguruan anda baru sahaja bermula. Panjang lagi suka duka yang bakal kamu semua tempuhi. Dalam masa seminggu ni, mereka semua masih dah tempoh orentasi atau nama lembut yang IPGM aku guna Minggu Penggurusan Pelajar Baru (MPPB). Makanya aku pasti mereka tak mungkin dapat online untuk membaca entri ini dan memberi komen ^_^.

Tetiba teringat kenangan 3 tahun yang lepas pada hari pendaftaran… ^_^

Sebelum hari pendaftaran aku ‘tumbang’ (mak aku kata tumbang kalau aku dan adik-adik aku demam ^_^). Tak tau apa puncanya, mungkin penat seharian aku berbelanja pada hari Sabtu, membeli barang-barang untuk persediaan meninggalkan rumah pada hari Isnin. Mak aku pula cakap, mungkin terkejut nak tinggalkan rumah dah keluarga sebab sebelum ni tak penah pun duduk asrama ^_^. Namun aku gagahkan diri untuk pergi mendaftar pada hari Isnin ditemani Abah dan Mak. Seminggu menghadapi MPPB dalam keadaan tak berapa sihat tapi aku tetap tabahkan diri. Alhamdulillah aku berjumpa dengan classmate yang semua baik-baik. Diorang banyak membantu sewaktu tempoh berlangsungnya  MPPB ^_^. Inilah kenangan aku sewaktu mendaftar masuk IPGM.

Seperkara lagi, aku ingin nyatakan di sini tanggal 10 Julai 2009 yang lalu keputusan exam aku semester lepas baru keluar. Mungkin agak lambat kalau dibandingkan dengan universiti-universiti atau kolej-kolej di luar sana tapi apa aku boleh buat tu hakikat yang aku hadapi setelah aku masuk IPGM ^_^ Apa yang aku nak kongsi kat sini cuma keputusan yang aku terima memuaskan hati aku dengan usaha yang telah aku lakukan. Kata orang setimpal dengan apa yang dah aku buat. Bak kata Amy Search “berbaloi…baloi” ^_^ Aku juga merakamkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada orang yang senantiasa mendoakan kejayaan aku ^_^ Aku rasa tu je coretan untuk masa ni. Insyallah kalau ada apa-apa yang aku terlihat/terpandang dari perspektif berbeza, akan aku kongsikan pada kamu semua ^_^

***sekian***

About avataraang

happy go lucky person baru je nak menjinak2kan diri dlm bidang blog memblog

Posted on Julai 13, 2009, in Pendidik @ Pendidikan, Pengarang, Semasa. Bookmark the permalink. 42 Komen.

  1. rean nak jd 1st coment..hehehe..tahniah kepada sume adik2 yg dpt ipgm..
    n tahniah jgk utk avatar sbb dpt kep yg cemerlang..hehe..oh..klu tumbang tu mmbawa maksud demam ye..bru rean tau🙂

  2. hehe..sesama avatar..hehe..thankz jgk utk avatar..dah bertambah pengetahuan rean..hehe🙂

  3. yup, selamat datang freshie-freshie ke IPGM KP Teknik. Avatar, ko nye kenagan tu mengingatkan kembali aku masa mula2 daftar kat Maktab. I miss it.

  4. Salamun’alaik..

    Teruskan usahamu itu demi meraih keredhaan-NYA..

    InsyaAllah anta pasti berjaya..

  5. uuu……..chaiyok!! chaiyok~~! berusaha~~!

  6. tumbang? ingatkan pengsan tadi. heehe. tahniah ye dpt result bagus. tanak selebret ke kejayaan tu? kui3

  7. xla..demam seminggu lagi teruk dari pengsan sejam..hehehehe..
    apa..ixora nak selebrate..
    kat mane, bile..hehehe..
    xkisah pnye..🙂

  8. hehehe..rean nak join jgk..sape nak celebrate sape ni..hehehehe🙂

  9. akak ixora nak celebrate kat ne..hehehe🙂

  10. woh,pandai2 je ckp saya nk selebret? hoho.. mmg saya nk selebret kejayaan avatar tu.. tapi avatar la yg belanja. kui kui kui. saya dgn rean tumpang meraikan je.. hehe

    • mne blh mcm ni..pttnye orang yg berjya dapat belanja, sebab dorongan untuk terus berjaya..kalau dah berjaya kne blanja orang xde makna la..

      rean dah selalu kne belanja la..hahahaha..

  11. hehehe..rean xkisah pye..mana2 pun rean terima jek..tp klu dua2 nak belanja rean pun bleh jgk..hehehehe..bleh kan akak ixora n avatar😉

  12. abg avatarang..huhu,best laa kat sini..orientasi best tp sgt penat…tp x per…yang penting,masuk sini jer saya dah tanam azam nak dpt 3.5 dan keatas…urm,slalu nampak abg tp segan nak tegur..soo jgn amek ati yer

    • bgs la kalau rs mcm 2..jd segala persoalan sebelum masuk IPGM dah terjawab la skrg nikan..🙂
      bagus2 kalau dah pasang azam mcm 2..kat sni kalau nak dapat 3.5 xsusah mcm kat ‘U”..yg penting belajar la betul2..🙂
      never mind..xksh pun xtegur..

  13. hehehe….ok2..klu cam 2 rean belanja akak ixora n avatar mkn la…tp xleh la mahal2 ye..bankrupt plak rean..hehehe🙂

  14. amboi..tang tu cpt je ye..hehe..nnt klu da pk g tau rean ye..hehehehe…🙂

  15. nak tumpang sekaki ley?

  16. hamvoi…hehe..zahra pun nak tumpang sekaki ke..tu kena mintak abg avatar plak la yg belanja..hehehehe😛

  17. senang citer..suma ler blanja saya..jimat duit saya..dah ler gne elaun mas(mak ayah sendiri)skang nie..haha,,kena bajet btul2

  18. hehe…avatar kan super duper senior zahra..ape salahnya kan..hehe🙂

  19. dah2..x yah gaduh2..meh saya buat jadual

    hari ahad kak rean belanja
    hari isnin abg avatar
    hari selasa abg khai

    pas2 ulang balik

    hari rabu kak rean belanja
    hari khamis abg avatar
    hari sabtu bro khai

    hari ahad tue holiday utk suma,so sye gne duit sendiri..haha…ada stuju?

  20. hehe..sama sekali x setuju..hehe..ble plak akak nak jmpa zahra selalu..hehe🙂

  21. hehe..sori la zahra..cadangan ditolak..hehe..2/3 xsetuju..🙂

  22. cadangan ditolak ker?adoi,nie yg sedey nie..haha x per2,nnti saya cri mangsa baru plak

  23. de buli junior baru tak?… hehehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: