Dan Bila Mungkin Nanti..

A Path to Home

A Path to Home

Assalamualaikum.. Whassup..

Hari ini, malam ini dah masuk hari Friday..

Maka, pada petang Jumaat nanti, aku akan bergegas balik ke rumah.. Sebabnya?

  • Rindu pada mak ayah aku.
  • Minggu depan nak praktikum dah.

——-~~~~~———

Esok pulak, hari Saturday..

Aku akan dipaksa ke kebun oleh ayah aku. Dah lama tak pergi, maka rumput2 di kawasan kebun yang berbukit 45 darjah itu pastinya telah panjang. Walaupon aku tahu aku bakal kepenatan dan terpaksa bangun pada awal pagi, tapi aku tahu ada faedahnya, iaitu:

  • Dapat la pahala tolong ayah.
  • Dapat la bersenam, kasi kuar peluh jantan tu.
  • Dapat la duit poket skit. Haha.

——-~~~~~———

Lusa pula, hari SUNDAY.

Ya, hari Ahad ialah hari istirehat. Maka, aku telah merancang untuk:

  • Membasuh dan vacuum kereta ku.
  • Menggosok baju dan seluar untuk pergi sekolah.
  • Tidur.
  • Lepak.
  • Err.. Maybe kene pergi ambik adik aku kat Seremban.. Well, driver la katakan.. Isk3..

——-~~~~~———

Tulat is Monday.

Yes, Monday. Isnin lah sekolah bermula semula. Maka secara automatiknya aku akan menjalani Praktikum a.k.a Internship fasa ke-2 di sekolah dulu.

Well, memang rasa best, tapi kadang2 aku rasa penat sangat bila fikir kerja dan tanggungjawab yang bakal aku hadapi, dimana aku perlu:

  • Bangun awal pagi.
  • Fikir macam mana nak elak Jem.
  • Berkenalan semula dengan guru.
  • Terima tugasan.
  • Pergi Maktab hantar jadual waktu kat lecturer.

Aisehman, confirm penat. 3 bulan beb. 3 BULAN.

——-~~~~~———

Maka, kesimpulannya disini, aku akan bizi dan tidak selalu online.

Sehubungan dengan itu, kepada Bro Avatar dan Sis Zahra, selamat belajar ek. Belajar sungguh2. Jangan jadi macam aku. Dah nak habis sem baru nyesal, nape tak score dari dulu. Isk3.

Dan Bila Mungkin Nanti, kita akan bertemu lagi. Ya!?

Sekian.

Warkah Berlagu Pilu,

En. Bilik Sebelah

Posted on Ogos 7, 2009, in Khas, Pengarang. Bookmark the permalink. 26 Komen.

  1. welcome to seremban😉

  2. huhu..sedih nyer baca wasiat MR.BS…cantik myvi..x nak kasi tumpang pergi ts ker?

  3. selamat berpraktikum ye mr. bs🙂

  4. hihi.. siap tinggal wasiat~

    work well and don’t mess up ok? 3bulan xlama pun.. aku dulu 6bulan.. hehe~

    ^_^

  5. Ok lah.. aku nak balik rumah dah ni.. Daaa… Nanti aku try reply komen korang kat rumah k.. hehe..

  6. waa..jelesnya ngan abang bs..bley balk rumah..cuti puasa nie budak2 batch saya x ley balik sbb kena masuk koir sempena hari kemerdekaan nie…saya dah beli tiket dri kajang ke alor setar..abang bs@ avatar,kalau ada kawan2 yg nak balik alor setar @ sungai petani inform saya ek…saya nak jual…saya siap bg diskaun lagi…

  7. hahaha…
    mmg terase malas nk pegi sekolah…

  8. ehem2..cikgu jangan malas…nanti berjangkit kat murid2.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: