Saya Pun Mahu Jadi Jutawan Juga!

Yea… Pada 10 Ogos hari tu, Olin Safura telah mengistiharkan aku sebagai pemenang Tangga Raya Contest! Wow!

Tak sangka pulak menang, becoz aku ingat saje je main2 masuk contest ni.. haha.. Alhamdulillah, dapat la duit raya RM50 not baru… hehehe… Thanks olin!

Gambar ini lah yang telah aku hantar pada Olin, dengan bantuan google image dan adobe photoshop.. haha..

All Right Reserved (R)

All Right Reserved (R)

Kenapa aku buat design seperti diatas?

Tangga:

  • Aku telah menutup ruangan bawah tangga becoz taknak bagi habuk2 setiap kali orang naik turun tangga jatuh ke bawah. Yela, kan ada kerusi tu. Warnanya mesti sama dengan warna dinding dimana ia akan memberi impak kurang serabut pada ruangan itu. hehe.

Cermin

  • Aku telah memilih cermin yang bingkainya putih supaya menampakkan keharmonian pada bilik. Cermin besar ini juga berfungsi untuk menampakkan bilik itu lebih luas dari biasa.

Rak Kayu

  • Rak kayu petak ini amatlah berguna untuk meletakkan barangan seperti gambar, lilin, dsb. Design yang dipilih ialah kontemporari supaya menampakkan ruang ini lebih moden.

Sofa

  • Sofa PVC adalah baik kerana dapat dibersihkan dengan serta merta. Habuk pun tiada masalah. Warna putih hitam dipilih kerana warna ini sesuai dengan apa jenis langsir, atau hiasan yang bakal diletakkan.

Carpet

  • Belilah di Udani Carpet. Hehe. Pilih warna yang matching dengan sofa dan dinding.

Bunga

  • Bunga pada penjuru itu adalah sebagai hiasan. Hiasan lain juga amat sesuai seperti rak letak telefon, jam besar, dsb.

——————————

Ehem, boleh jadi Eric Leong tak pun Azhar Sulaiman tak aku nih? hehe…

P/S: Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Selamat Berpuasa kepada Olin Safura sekeluarga. Thanks untuk hadiah! Wow!

Posted on Ogos 14, 2009, in Khas, Pengarang. Bookmark the permalink. 22 Komen.

  1. huhu…dah kaya ek?belanja…hehe

  2. hehe..oh..mr. bs menang sbb design tu ye..cantik2..tp bunga tu elok letak atas meje..tempatnya da sesuai..rean minat gak interior design ni..tp xpandai melukis..huhu🙂

  3. hehe..emel sape yang masuk spam..hihi.. insyaAllah sok olin bank-in..selamat berpuasa & raya jugak~

  4. oh..cam 2 ke skang mr. bs..xyah pandai lukis pun xpe ye..hehe..tp kena pandai gne komputer la kan..hehe🙂

  5. Nnt kalau saya nk beli rumah (ntah bila laa agaknya.haha) kamu tolong designkan ye/ hehe. takmo panggil eric leong la.. mahal. hahahaha

    pssst.. where’s my SR? =p

  6. hehehe…akak ixora xdpt SR lg..klu cam 2 akak mintak mr. bs design rumah akak nnt 4 free je..hehehe🙂

    @zahra : amboi adik..mentang2 da terpilih masuk koir..terus nak menyanyi kat kenduri kawen ye..ok2..nnt akak jemput adik nyanyi ye..tp klu hujan lebat akak saman adik..hehehe..gurau je😛

  7. wow. bilik sebelah dah lain la sekarang. mantap gittu!😛

  8. salam…
    selamat menyambut ramadhan wahai sahabat…
    moga puasa kamu cukup tahun ni…
    dan jgn kerane ibubapa dan adikberadikmu tiada di rumah…
    kau mengambil kesempatan ni utk mengambil makanan dalam peti ais…

  9. Tahniah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: