Check-Lah Saman Anda!

Sempena Raya ni, sudah pasti banyak OPS2 dan Speed Trap yang dipasang dilebuh-lebuh raya bukan?

Anda pasti suka suki nak balik ke kampung halaman dengan cepat dan pantas.. Kalau setakat 120 km/j – 140 km/j tu kira biasa lah kan? huhu.. So, jika anda bernasib baik, maybe kamera Speed Trap tu tak dapat tangkap no plat kereta anda yang laju itu.. huhu..

Tapi, jika tidak… Aduhai.. (Tepuk dahi anda!)

Selepas Raya ni, adalah baik jika kita check saman kereta kita.. Simple je..

————–xoxo————–

SMS-kan ke:

POLIS<jarak>SAMAN<jarak>NO PLAT KERETA

dan hantar ke:

32728

————–xoxo————–

contoh:

POLIS SAMAN ABC1234

hantar ke 32728

————–xoxo————–

Setiap SMS akan dicharge RM0.50..

Bagi yang naik bas balik kampung tuh, tak payah la nak buang 50 sen check saman bas korang.. hehehe.. Yang naik tren tu pon.. Takkan polis nak saman tren.. hahaha..

P/S: Tak nampak pon kelibat Evo-10 polis menyusur lebuh raya utara selatan.. Slalu nampak kat Cheras.. Tahan kancil.. Aduhai..

Ok, Selamat Puasa 6!

Posted on September 25, 2009, in Khas, Semasa. Bookmark the permalink. 3 Komen.

  1. oh,saya balik dengan bas! hehe

  2. ada sangkut 2 jer..kawasan 80km lari 94km..kompoun seratus kut.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: