tolong saya..bunian.

hi_02.1 sebenarnya,saya tgh dlm proses mereka cerpen.cerpen yang ditulis ada skit berkaitan dgn bunian.Maklumat tentang makhluk ini agak kabur..jadi sesiapa yang tahu apa2 mengenai bunian,tolong kongsi ilmu yang ada yer

Posted on Oktober 12, 2009, in Pelbagai. Bookmark the permalink. 8 Komen.

  1. Tulislah. Cuma kena ingat bahawa kredibiliti penulis bukan dinilai melalui lenggok penulisan beliau semata2, ilmunya juga adalah penting. Just make sure yang fakta2 tentang bunian yang ditulis itu adalah betul dan boleh dipercayai – bukan rekaan. :p

    *kena tanya orang2 tua kat kampung kot. huhu.

  2. alang2 cerpen, novel la terus.. hehe.. good hobbies!

  3. mereka makhluk suku kaum dr bangsa jin.. jenis nakal.. suke memperdayakan manusia dgn pelbagai cara.. tapi takut juga pada manusia yg berani. ape yg cik tgok dlm tv.. percayalah.. amat xsama seperti yg digambarkan…

    • x sama?hurm…diorang nie jin islam kan..sbb kalau x slh,dulu mase saya pergi mendaki gunung jerai,penduduk ckp bunian selalu dtg solat dkt surau atas ouncak gunung..

  4. hmmm,
    boleh la tengok cerita “sumpah bunian” yang sedang ditayangkan di tv9 pada jam 8.30 malam untuk rujukan.
    🙂

  5. cite sumpah bunian tu kalau diikutkan xbetul sgt..dalam al-Quran ada menyatakan hanya lelaki bunian sahaja yg boleh kawen dgn manusia biasa..bukan sebaliknya..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: