Author #1 Mr.BS

Sekilas dari Meja Pengarang,

Khai

Disini ku ingin merahsiakan nama sebenarku. Cukuplah sekadar memanggil dengan nama gelaranku, Khai. Aku berumur 22. Masih belajar di IPGM Kampus Teknik, Kuala Lumpur untuk semester yang terakhir. Tinggal berdekatan dengan Batu Caves, Selayang, Gombak dan Ulu Yam. Aku anak Selangor, tapi lahir di KL. Membanggakan Perak, kampungku.

Aku bukan orang seni, mahupun, orang yang pandai berkata- kata. Aku bukan guru Pendidikan Seni dan juga guru Bahasa Melayu (Jadi jika ada kesalahan bahasa harap dimaafkan). Aku juga bukan golongan cerdik IT a.k.a Blogger (Jadi jika anda ada masalah dalam melayari blogku ini, harap dimaafkan). Aku hanya lah orang teknikal yang hanya mempunyai logical-mathematical intelligence.

Aku juga tidak mewakili mana-mana parti politik dinegara Malaysia yang kucintai ini mahupun mewakili ahli politik di tempat aku belajar. Aku seorang Islam dan aku amat mencintai agamaku ini.

Lawatilah blogku, dan beri komen selalu.

Kepada yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang aku, ataupun nk jadi kawan @ korang tu kawan lama aku, sila la usha2 kat Friendster..

http://profiles.friendster.com/khae1987

Takpun, cari aku kat Facebook.. hehe..

P/S: Bacalah, Tulislah, Hayatilah, dan Pandanglah setiap yang berlaku dari Perspektif yang berbeza.

  1. apa ni??boring btl..isi la apa2 yg menarik ckit..gamba ke….ehem2 ke..(bkn pornografi ye)

  2. ai.. Din.. dah pandai main blog nih… bukan nak bagitau aku.. apa la lu…🙂

  3. (al-Marbawi) : aku bukan xnk bgtau, tp blog ni br je brusia satu hari.. Aku xsempat nak promote.. Kalu ko blh tolong promote, lagi bagus.. Hehehe.. Jadi, rajin2lah beri komen k.. Post ape2 ke.. Nak jd author, dialu2kan.. Aku ni br nk blaja.. xsedap la tgk roomate je yang pandai..
    P/S: Komenlah dari PERSPEKTIF yang berbeza.. Hormati pandangan diri dan orang lain.. Success selalu..

  4. tips blog paling ringkas aku boleh ajar kat kau:

    1. ko usha blog aku kan? nampak tak banyak blog2 yang aku senaraikan? masuk tiap2 list tu kemudian tinggalkan komen kat dalam blog diorang atau ajak ke blog ko.

    2. tiap kali masuk blog orang lain tu, usha pulak links diorang, kemudian masuk tiap2 list tu dan buat perkara sama seperti di atas.

    3. rajin-rajin mempromosikan blog ko.contohnya, dalam friendster atau di mana-mana ruang dalam alam maya. ataupun paling tidak, sebagai contoh, kalau ko buat presentation pakai powerpoint, ko letakkan alamat blog ko tu.

    4. buat pos yang agak menarik atau berkaitan dengan isu semasa atau apa saja yang ko rasakan topik yang agak menarik. bergantung juga pada matlamat blog ko ini untuk apa..target untuk siapa.. itu penting..

    5. daftar kat mana-mana ruang promosi blog. (tanya roomate ko)

    6. paling penting, ko kene faham apa peranan blogger-blogger.. etika blogger.. dan rajin-rajin la surf internet cari benda yang berkaitan dengannya.

  5. (al-marbawi): terima kasih sifu.. tunjuk ajar ku sifu..

  6. mohdfaizalrasid

    baguih betul al-marbawi tu… Roomate sapa la tu no…? Haha. Di sini dengan perasaan tak malunya saya mempromosikan blog saya yang baru… mohdfaizalrasid.wordpress.com .Yang multiply tu mcm hidup segan mati tak mau rasanya. hihi…

  7. (faizal): Ok la tu faizal, aku dah add ko dalam blogroll aku.. Cuba tengok dalam ruangan TEMAN ok..

  8. aku nak jugok…huwaaaaaaaaaa….

  9. Terima kasih la..al-marbawi…atas tip tu…tumpang sekaki…

  10. ada kemajuan…🙂

  11. PEACE KAT KOGHANG SUMER

  12. aleeya syakira

    secret gak personaliti tu
    pa yg best kt laman ni r??
    hehhehehehe

  13. @aleeya syakira: Mr.Bilik Sebelah 2 mmg mcm 2 aleeya syakira..die 2 pemalu skit..huhuhu (agaknye la)..sbb 2 die banyak rahsiakan personaliti die..hehehe..jgn mrh Mr.Bilik Sebelah..🙂

  14. Mr.Bilik Sebelah

    @aleeya syakira:Secret la bagus.. Low profile.. Hehehe.. Hmm, apa yg best kat laman ni? Ssh la nk jawab aleeya, sbb setiap orang mempunyai minat dan kehendak yang berbeza.. Apa komen aleeya tntg blog ni?

    @avataraang: Amboi2, br balik dr kg terus komen mcm2 yek.. Xpe la bro, aku mmg pemalu.. Malu itu separuh daripada iman.. Hehe..

  15. cmne nk letak gmbr kat comments or pape yg kt leave kat blog neh??

  16. Mr.Bilik Sebelah

    @angelic atirah: tu awak kene daftar dengan wordpress dulu.. Kene ada account.. Ok?

  17. aleeya syakira

    ohoo..pemalu ek??
    hehehhehe
    ko plak ank slangor…
    hmm..setuju!!tiap org ada mint tsdr..hehehehe

  18. aleeya syakira

    wa aku jarang g laman ni…
    fs slalu le…
    ni fs aku..
    aleeya_syakira@yahoo.com.my
    hehhehe

  19. aleeya syakira

    komen aku…best gak lah……hehhehehe
    bleh kongsi maklumat

  20. Mr.Bilik Sebelah

    @aleeya syakira: Hmm, buat masa ni aku busy skit.. Nanti dah balik maktab, aku akan update habis2an.. ok?

  21. @Mr.Bilik Sebelah: dah lame xjumpa..hahaha…🙂

  22. aleeya syakira

    skang kt ne???
    cuti ek??
    ok bah..hehehehehe

  23. aleeya syakira

    hehehe
    tu ek nama ko slm fs???
    guru gak lah ni??

  24. blog bukanlah hakmilik.. use it wisely.. sama-samalah kita belajar dari ilmu Tuhan yg tidak seberapa ini.. enjoy!

  25. @yginsaf: Blog bukan lah hak milik, tapi anugerah.. Maka, hargai dan tulislah sesuatu yang boleh memberi manfaat.. Supaya mendapat pahala dakwah..

  26. Tajul vs Ghani

    drp korg duk merapu,lg bagus klu korg discuss psl asgment kt cni…
    bleh share idea…

  27. to aleeya syakira M syah: Institut Perguruan Tun Abdul Razak tu ktne ek?
    x penah dgr pn

  28. Din, awek ko pekabo?dh kuar spital ke blum?

  29. Ni mcm mane nama lecturer boleh ada ni? Aduhai..

    @Tajul vs Ghani: Baik~! Nanti aku letak nota pasal Elektrik kat sini ya.. Hahahaha..

    @ Pn.Melati: Dia dah kuar, dia sihat~Alhamdulillah..

  30. igt lecturer xleh bg komen ke?
    klu lecturer bg komen,konfirm efect kt markah skali…hebat2…

  31. @Bibomedia: Owh, thanks bibomedia.. Have a nice day for u too..

  32. apesal bilik sebelah?? ade sejarah ke ngan bilik sebelah.. hurmm

  33. sempena hari raya yg mulia ni saya mengucapkan selamat hari raya maaf zahir batin kepada blogger bilik sebelah dan semua pengunjung blog ini

  34. khairuddin ingat aku lgi tak

  35. tahun 2007, umur 22… sekarang ni dah nak masuk 25 la kan?🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: