Category Archives: Arena Sukan

Berita, Cerita, Komen, Kisah dan Teladan dalam hal-hal berkaitan arena sukan samada didalam mahupun diluar negara.

Hidup Segan Mati Tak Mahu

Haish..lama betul tak menulis dan mengupdate blog ni. Aku bukan tak nak update tapi… Ntah la, banyak sangat tugas-tugas yang nak kena buat.  Sebenarnya aku masih tak lupa pada blog ni. Hari -hari mesti klik, tap sekadar klik je la. Aku tak nak blog kesayangan ‘kami’ ni mati dulu. Biar la ianya terus hidup walau pun sebenarnya blog ni dah mati ^_^ yang masih sudi melawat terima kasih aku ucapkan. Blog yang dah mencecah usia 3 thaun ni kian ditinggalkan. Dah tak de isu-isu hangta yang dibualkan kat sini. Aku rasa sedih juga, tapi nak buat macam mana. Hari ni cuma tulisan picisan je, tak de isi yang mantap untuk diceritakan.

Tapi tak pe la, aku kupas sikit pasal tajuk.Hidup segan mati tak mahu. Biasa mak aku cakap peribahasa ni pada pokok-pokok je, tapi tak sangka hari ni boleh buat tajuk kat blog biliksebelah.wp sekaligus merujuk blog yang ‘hidup segan mati tak mahu ni’.

Haish..tak pe, aku cuba rajinkan diri (ayat dari berbulan-bulan @ bertahun-tahun dulu lagi akau guna) untuk terus menulis. Apa-apa pun, aku nak congrat penyokong dan pasukan Spain kerna berjaya menjuarai piala dunia 2010. Mungkin tu je isu semasa yang boleh aku masukkan buat masa ni.

***sekian***

TERIMA KASIH DAUN KELADI, LAIN KALI BACA LAGI ^_^

Selangor vs Kelantan

UPDATE: Selangor menang dengan penalti 4-2 setelah seri 1-1 dengan kelantan.. Selangor menjadi juara kali ke-5 piala FA.. YES!!

———————————————————

Selangor vs Kelantan..

VS

Sape menang agak2? Dua-dua MERAH menyala nih..

Huhu.. Kat sekolah aku, majoriti guru-guru kat sana semua orang kelate.. So, confirm ah mereka akan sokong Kelantan untuk menang Piala FA esok (25 April 2009) kat Bukit Jalil.. Aku sorang je penyokong Selangor.. Huhu..

Tapi NO WAY MAN! Selangor dh juara EMPAT kali tau! Dan esok akan jadi yang kelima.. Setakat Khalid dan Indra, small matter la bg Safie Sali dengan Amri.. Haha..

Kalau la Selangor menang, confirm aku pergi sekolah Isnin ni, kibar-kibar bendera Selangor.. Hehe..

Go Go SELANGOR! Jangan kasi malu orang Selangor nih.. Kalau kalah, malu aku tulis entri macam ni.. Haha..

P/S: Buat orang Kelantan, jangan marah aa.. Ini dikatakan SEMANGAT..

Tak Payah La Bersukan!

Bila menyebut pasal sukan, ramai yang suka main bola kan? Ada yang main badminton la.. Ada yang main tenis la..

Aku? Aku memang tak minat bersukan.. Kalau main game bola tu, boleh la lagi nak minat.. Kalu tengok2 berita tentang sukan, aku suka tengok bile ada GGGGOOOOLLLLL!!! aje..

Ramai orang kata, dari tidur je, baik bersukan.. Pergi main bola petang2 kat padang.. Sukan tu lagi bagus, kuarkan peluh, badan sihat.. Hahaha.. Ya, memang ya sume tu betul.. Tapi kebaikan time tu aje.. Bukan kebaikan time tua karang.. Kenapa aku kata macam tu?

Read the rest of this entry

Baru 5 Bolos.. Dah agak Dah..

Semalam (21 Januari 2009), Malaysia sekali lagi mencipta rekod kekalahan.. Kali ni, kepada UAE.. Ala, baru 5-0 kene… Kan? Think positive beb! Belum 12-0.. Haha.. UAE kan kuat.. Ranking dia kan lagi bagus.. Ranking Malaysia sekarang? 158! Dan ranking paling bagus dicatatkan pada tahun 1993 di bulan Ogos, iaitu di ranking 75.. Lebih kurang 16 tahun dulu.. Dan setiap tahun, makin merosot!

Haha.. Maybe itulah nasib bola sepak Malaysia.. Well, sape aku nak cakap tentang bola sepak? Sepak bola pun xreti.. Kaki bangku.. Ya! Aku kaki bangku, tapi sekaki bangku aku ni pun, aku masih lagi boleh menilai prestasi bola sepak kita..

Read the rest of this entry

Sepanjang EURO2008

Spain!

Kita sudah tahu bahawa SEPANYOL telah menjadi juara bagi EURO2008.. Mari kita lihat aksi2 dan gelagat disebalik tabir pemain pasukan Sepanyol sebelum mereka bergelar JUARA yang tidak disiarkan oleh pihak media.. (“,)

Read the rest of this entry

Tahniah MALAYSIA!

Jersi No 8
picture courtesy: mikedotorg.blogspot.com

Hmm, malam tadi, pasukan MALAYSIA telah mencatatkan kemenangan selesa 3 berbalas 1 kepada pasukan bola sepak Myanmar. Read the rest of this entry

Mahal woo..

Main bola kaki ayam..
http://www.dw-world.de

Ape yang pelik bagi pemain bola kat gambar diatas tu? Hmm, dan kalu korang perasan, post ni under kategori “Arena Sukan”.. Mengapa yek? Sebab post kali ni berkaitan secara asas dalam sukan bola sepak.. Read the rest of this entry

Bola? Apa kejadahnya?

Bola Kempis

Kenapa orang mesti tengok bola? Adakah kerana kepuasan atau minat? Adakah kerana bola itu bulat ataupun kerana orang kita dah tak ada kerja lain selain bola?

Read the rest of this entry

Pasukan bola Malaysia kalah lagi?

Persatuan Bolasepak Malaysia

Haa, tu mungkin dialog yang kita sering dengar selepas perlawanan pasukan bola sepak negara kita yang tercinta ini dengan pasukan bola dari negara lain..

Apabila hal ini terjadi, bermacam-macamlah alasan serta komen yang diberikan samada oleh jurulatih termasuk juga lah pemain-pemainnya. Peminat pun turut sama nak beri komen, macam pandai sangat aje main bola (jgn marah) hehehe..

Read the rest of this entry