(Idea Lucu) Cara Tidur Yang Berkesan!

Imej

1. Pejam Mata. Mesti kene pejam mata kalau nak tidur. Mana ada orang buka mata. kan?

2. Tengok Drama Melayu. Bila dah bosan, pasti ngantok.

3. Senaman Malam-Malam. Dah penat dan berpeluh, pasti senang tidur punyelah.

4. Tengok Cerita Hantu. Dah takut, apa lagi…. Ambil bantal, tutup muka, tido.

5. Buat Asignment atau Kerja Rumah Matematik. Bila dah blur, tidor la kaedah paling berkesan dan mujarab.

6. Mandi, Bukak Baju, Pasang Air-Cond, Jangan Selimut. Dah sejuk, mesti sedap tidur.

7. Dengar Ringtone Polyphonic atau Monophonic Handphone Anda. Pasti sawan dengar lagu tanpa suara lama-lama.

8. Tutup TV, Tutup Lampu, Duduk Kat Ruang Tamu. Dah gelap, panas, masuk tido lagi baek!

9. Duduk Sorang-Sorang Kat Dalam Bilik. Dah tak ada kojo, tido je lah. Buang maso.

10. Telan Panadol 10 biji. Tidur selamanya.

Posted on Mac 21, 2012, in Merapu Post. Bookmark the permalink. 2 Komen.

  1. ijin unduh gambar sob, tq😀

  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini http://www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: