Bilik Sebelah?

 Hell Jiran

Tentu anda tertanya-tanya mengapa blog ini dinamakan BILIK SEBELAH.. Kan?

Kalu anda tak tertanya-tanya pun tak ape lah.. Tapi aku kami nak bagitau kenapa aku kami memilih blog ni namanya BILIK SEBELAH..

BILIK SEBELAH adalah sinonim dengan orang yang rapat dengan anda. Yela, dalam erti kata lain, bilik sebelah ini adalah jiran anda.

Dengan jiran anda, anda bercerita, mengumpat, mengutuk, berkongsi macam2, mengambil berat,  dan bertanya khabar. Kan? Betul tak?

Jadi, blog ini jugak mempunyai peranan yang sama dimana kami ingin menyampaikan cerita – cerita, nasihat, pendapat, lawak, pengalaman, dan berkongsi pelbagai ilmu yang kami ada @ dapat.

Macam tu jugalah fungsi blog atau laman web itu sendiri, iaitu berkongsi atau menyebarkan hobi, pernyataan, pendapat dan isu tersendiri.

Jadi, tak salah lah dan amat bertepatanlah nama BILIK SEBELAH ini. Betul tak?

Sekian, dari admin BILIK SEBELAH.

P?S: Sila tinggalkan persoalan mahupun komen anda di kotak komen anda segera. Kalau tidak.. Siap la.. Ok?

  1. btol 2..bersesuaian dgn konsep barunye blog dari Perspektif Kejiranan…huhuhu

  2. Mr.Bilik Sebelah

    Huih, tau pulak.. tulisan kecik, tp ko blh nampak.. Hebat..

  3. Hmm..nak tya sikit ye..Mr. Bilik Sebelah n avataraang the last airbender 2 duduk bilik sebelah2 ke..hehe..atau dalam kata lainnya berjiran ke🙂

  4. Mr.Bilik Sebelah

    @rean: mmg kami berjiran, tapi bilik kami selang 3 bilik.. Tapi dalam Islam, kira berjiran kan? Bilik Sebelah ni sinonim dengan orang yang dekat dgn kita. Siapa lg selain keluarga kita nk mintak tolong, nak bertegur selain orang di sebelah kita kan? kan rean?

  5. Hmm.betul 2 mr. bilik sebelah..terima kasih bebanyak ats jwpn yg diberikan..moga terus success dgn blog anda ye🙂

  6. Mr.Bilik Sebelah

    @rean: Tq rean.. Saya tahu siapa anda…!

  7. aleeya syakira

    hmm..best gak laman ni
    ingatkan tang kebudayaan kunjung mengunjung td
    hehhehehe

  8. @rean: sy avataraang je..last airbender 2 bkn sy..sori ye..🙂

    @Mr.Bilik Sebelah: jgn lebih2 ye dgn rean 2..jeles aku tau..huhuhuhu🙂

    @aleeya syakira: thankz atas komen anda..teruskan la mengunjung blog ini dan hantarkan la komen2 yg membina utk kami..🙂

  9. Mr.Bilik Sebelah

    @aleeya shakira: Alhamdulillah la kalu best.. Terima kasih ya aleeya, hmm, aleeya x berminat nak jadi author blog ni? Kalu nak bgtau la yek..

    @avataraang: Ala, kalu lebih2 dgn rean pun, bukan dia nak kat aku.. Huhuhu.. Aku tau itu ko punyer.. Oppss.. Jatuh dah saham avatar.. Hehehe…

  10. @Mr.Bilik Sebelah: no komen la Mr.Bilik Sebelah..tapi jgn la promote benda2 private mcm 2 dlm blog ni..xelok tau..

  11. Mr.Bilik Sebelah

    @avataraang: Ala, marah ker? Gurau jer.. Lagipun, apa nak malu, kekasih kita sendiri.. Buktikan cinta anda..

  12. @Mr.Bilik Sebelah: ye la Mr.Bilik Sebelah..aku mane ade marah..🙂 xnmpk ke aku snym 2..ye aku akn buktikan..huhuhuhu

  13. Mr.Bilik Sebelah

    @avataraang: Ala2, macam dendam je bro.. Ok2, tak gurau macam tu dah.. Sory2..

  14. aleeya syakira

    sama2.best gak la..
    camna nak jdauthor tu??\aku bkannya pandai sgt..
    gpun cbuk je..
    pasni nk wat eksperimen..
    meletuplah makmal tu jap g
    hahahahahahhahaah

  15. Mr.Bilik Sebelah

    @aleeya syakira: aku pun bukan reti sangat.. Tapi bile kita tak reti la kita perlu belajar.. kan?

    “Salah tu tak semestinya kita gagal.. Cuma kita perlu mencuba sekali lagi..”

  16. “Salah tu tak semestinya kita gagal.. Cuma kita perlu mencuba sekali lagi..”

    kata hebat daripada Mr.Bilik Sebelah..hahahaha🙂

  17. aleeya syakira

    hahahhahaha
    ye la kena blajar…
    hehhehehehehe

  18. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  19. sy dh link anda ke page sy. maaf ye terlupa nk bgtau..

  20. @ixora: sila tunggu.. blog anda juga akan muncul di Bilik Sebelah.. Ok? Sekarang bz.. Tak ada masa lagi lar.. Sory k..

  21. sape nak jadi penulis sampingan blog aku?? tawaran dibuka pada cikgu-cikgu atau bakal cikgu

  22. @al-Marbawi: Memang berminat, tapi blog sendiri pun update xsokmo.. Macam mana?

  23. JIRAN SEBELAH?..alahai, Jiran sebelah rumah saya selalu skodeng saya tengah masak atau sidai pakaian.. camna tu?

    Semoga jadi jiran sebelah yang baik dan saling ingat mengingati antara kita. InsyaAllah…Teruskan usaha ingat mengingati!

  24. @Bayan: itu menunjukkan cik Bayan ni org yg cantik..hehehe..😉 sbr je la..2 jiran2 yang kurang kebaikannya..hehe..

    sma2 la kita mengingatkan semasa kita..🙂

  25. نورنانا

    ok..aku dh komen..

    (kecut aku tgk ayat akhir korg tu..)

  26. salam…
    br je jmpe blog nie…klakar blog blog nie…lg2 nm die
    blog bilik sebelah..awat la nm tu..xpe..
    w/pape pon…ade gak yg bestnye…

  27. @Maiz: TQ Maiz.. Biasa2 jer blog ni… Lama tak update pun, biasa la student.. kalu nak kami letakkan dalam blogship kami pun blh.. Cuma bagi url blog anda.. Sumenye beres..

  28. aku x pandai men tenet… aku nk tau tarikh lahir aku dalam kalender islam..
    aku nk kne tekan ape eh??

  29. @faiz: masuk kat post “birthday ikut kalender islam” tu, dalam tu ada link.. ok?

  30. Telur-telur tu

    X paham….. Gelimat kenal x?

  31. hehe..nak tya..apa ayat sebelah bilik sebelah tu ye..xberapa nak faham..hehehe =)

  32. hehehe…sedih je kena ckp pendek umur…doa tau tu..huhu..da faham da..belum sempurna..betul kan??

  33. hai admin sekalian…………………ingat batman lagi xxxxxxxxxxxxxxxxx??????????muahahahahahaahahahahah

  34. hoi admin…………tidoq ka???

  35. baboi woooooooooooiiii32u0917847256752409_(*)*&%^%&(*)(_)_(*^%$%^*()_

  36. Hello everybody, I’m fairly new to right here, so Hi!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: